Хоча й квашення капусти є справою нескладною, але у багатьох початківців з цим виникають проблеми. Інколи капуста виходить надто м'якою, гіркою, чи перекисною.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗверніть увагу на ці найпоширеніші помилки, що ваша квашена капуста вийшла неймовірно смачною та хрусткою.
5 основних помилок при квашенні капусти:
1. Неправильно підібраний сорт. Запам'ятайте, що рання капуста не придатна для квашення, то ж вона завжди буде виходити м'якою. Найкращим варіантом для заготівлі на зиму є середньопізні сорти - їх квасять восени. Водночас пізні сорти повинні полежати до січня. Також не найкращий вибір сорти з тонким листям.
2. Нестача соку. Після шаткування і заправки сіллю капусту треба утрамбувати так, щоб вона була вкрита соком. При необхідності долити води. Все, що буде вище рівня соку - зіпсується, капуста стане м'якою.
3. Не випускати вуглекислий газ. Щоб він виходив, у капусті потрібно 1-2 рази на добу робити отвори. Якщо не робити цього, квашена капуста у результаті гірчитиме.
4. Перетримка. Потрібно пам'ятати, що при активному бродінні на приготування йде 3 дні. То ж як тільки зникає характерний запах, перестають утворюватися у великій кількості бульбашки, капусту необхідно прибрати у холодне місце. Оскільки інтенсивність бродіння залежить від температури, в холодному приміщенні для цього може знадобитися більше часу.
5. Цукор. Цукор та мед дійсно є хорошими способами пришвидшити бродіння. Проте слід пам'ятати, що у самій капусті, як правило, достатньо цукрів для життєдіяльності бактерій. Крім того, бактерії перетворюють цукор на кислоту, тому що більше цукру, то кислішим вийде продукт.
Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами
Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню
Також "Знай.ua" писав, ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення