Хоча й квашення капусти є справою нескладною, але у багатьох початківців з цим виникають проблеми. Інколи капуста виходить надто м'якою, гіркою, чи перекисною.

Зверніть увагу на ці найпоширеніші помилки, що ваша квашена капуста вийшла неймовірно смачною та хрусткою.

5 основних помилок при квашенні капусти:

1. Неправильно підібраний сорт. Запам'ятайте, що рання капуста не придатна для квашення, то ж вона завжди буде виходити м'якою. Найкращим варіантом для заготівлі на зиму є середньопізні сорти - їх квасять восени. Водночас пізні сорти повинні полежати до січня. Також не найкращий вибір сорти з тонким листям.

Квашена капуста, фото: kulinarochka2013
Квашена капуста, фото: kulinarochka2013

2. Нестача соку. Після шаткування і заправки сіллю капусту треба утрамбувати так, щоб вона була вкрита соком. При необхідності долити води. Все, що буде вище рівня соку - зіпсується, капуста стане м'якою.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

3. Не випускати вуглекислий газ. Щоб він виходив, у капусті потрібно 1-2 рази на добу робити отвори. Якщо не робити цього, квашена капуста у результаті гірчитиме.

4. Перетримка. Потрібно пам'ятати, що при активному бродінні на приготування йде 3 дні. То ж як тільки зникає характерний запах, перестають утворюватися у великій кількості бульбашки, капусту необхідно прибрати у холодне місце. Оскільки інтенсивність бродіння залежить від температури, в холодному приміщенні для цього може знадобитися більше часу.

5. Цукор. Цукор та мед дійсно є хорошими способами пришвидшити бродіння. Проте слід пам'ятати, що у самій капусті, як правило, достатньо цукрів для життєдіяльності бактерій. Крім того, бактерії перетворюють цукор на кислоту, тому що більше цукру, то кислішим вийде продукт.

Квашена капуста, фото: кадр з відео
Квашена капуста, фото: кадр з відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення