Одним із найдешевших і найкорисніших бобових, які часто появляються на столах українці, є горох. Враховуючи його корисні властивості, горох варто регулярно додавати до свого раціону.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІ зовсім незаслужено його вважають важкою стравою, яка не заслуговує особливої уваги, а лише викликає здуття живота. Проте, якщо готувати горох правильно, негативних наслідків можна уникнути і на повну насолодитися цією смачною стравою, розповідає
Оскільки цей вид бобових не тільки нешкідливий, а й має масу цінних властивостей, то негативні наслідки можуть бути тільки в тому випадку, якщо ви приготували горох неправильно.
Як правильно готувати горох - секрети на вагу золота
1. Обов'язково переберіть горох перед приготуванням. Адже купуючи в магазині, не можна бути впевненим у тому, що всі без винятку горошини будуть ідеальної якості.
2. Перед вимочуванням гороху, спочатку його потрібно ретельно промити під проточною водою.
3. Окремі правила існують й для вимочування цього виду бобових. Для цілісних бобових необхідно 8 годин, а для колотого гороху – 3 години. Водночас не збільшуйте час, адже горох може зіпсуватися. А у випадку, якщо в приміщенні дуже тепло, час можна і скоротити. Також пам'ятайте, що вода завжди має бути холодною.
4. Якщо у каструлі, де вимочується горох, несподівано з'явилася піна, то його доведеться викинути, адже він у такому разі є небезпечним для споживання.
5. Крім того, колотий горох потрібно ретельно та часто помішувати.
Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами
Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент
Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено