Одним із найдешевших і найкорисніших бобових, які часто появляються на столах українці, є горох. Враховуючи його корисні властивості, горох варто регулярно додавати до свого раціону.

І зовсім незаслужено його вважають важкою стравою, яка не заслуговує особливої уваги, а лише викликає здуття живота. Проте, якщо готувати горох правильно, негативних наслідків можна уникнути і на повну насолодитися цією смачною стравою, розповідає prostoway.

Оскільки цей вид бобових не тільки нешкідливий, а й має масу цінних властивостей, то негативні наслідки можуть бути тільки в тому випадку, якщо ви приготували горох неправильно.

Як правильно готувати горох - секрети на вагу золота

1. Обов'язково переберіть горох перед приготуванням. Адже купуючи в магазині, не можна бути впевненим у тому, що всі без винятку горошини будуть ідеальної якості.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

2. Перед вимочуванням гороху, спочатку його потрібно ретельно промити під проточною водою.

3. Окремі правила існують й для вимочування цього виду бобових. Для цілісних бобових необхідно 8 годин, а для колотого гороху – 3 години. Водночас не збільшуйте час, адже горох може зіпсуватися. А у випадку, якщо в приміщенні дуже тепло, час можна і скоротити. Також пам'ятайте, що вода завжди має бути холодною.

4. Якщо у каструлі, де вимочується горох, несподівано з'явилася піна, то його доведеться викинути, адже він у такому разі є небезпечним для споживання.

5. Крім того, колотий горох потрібно ретельно та часто помішувати.

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено