Українці вже готові до будь-якого розвитку подій і запасаються всім необхідним, зокрема й на випадок відключення електроенергії.

Наприклад, на випадок відсутності струму та інших надзвичайних ситуацій людям радять заздалегідь зробити запас консервів та сухої сублімованої їжі, вибір якої досить великий у магазинах: супи, каші, пюре. Їх достатньо лише залити холодною водою.

Проте не всі знають, що деякі крупи не обов’язково варити, а достатньо залити водою та залишити на деякий час. Тому їх обов'язково варто мати у запасі.

Продаж круп. Фото: скрін youtube
Продаж круп. Фото: скрін youtube

Каші, для приготування яких потрібен окріп:

  • Ячна каша - залити кип’яченою водою і залишити на 2-3 години.
  • Пшоняна каша - залити окропом і почекати 1 годину для настоювання.
  • Пшенична каша - залити окропом і закутати посудину в ковдру, аби зберігалося тепло. Почекати 30-50 хвилин для настоювання.
  • Булгур - не варити можна булгур середнього або дрібного розміру. Дрібний булгур настоюється в окропі 20 хвилин, середній – 40 хвилин.

Перлова каша, фото: кадр з відео
Перлова каша, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Каші, для приготування яких достатньо холодної води (кефіру або молока):

  • Гречана каша. У магазинах продається коричнева гречка, яка вже готова - на пакуванні зазначено, що вона обсмажена й висушена. Цю крупу можна заздалегідь замочити водою кімнатної температури, молоком або кефіром. Вона має настоюватись від 5 до 10 годин. Краще це робити протягом ночі.
  • Перлова каша. Її можна заливати як окропом, так і звичайною водою. Але настоюватися в холодній воді вона має від 10 до 24 годин. Тож заливати її краще з вечора.
  • Кускус. Крупу залити холодною водою і залишити лише на 20-30 хвилин для приготування. А за наявності гарячої води вистачить 5-10 хвилин.
  • Вівсянка (або вівсянка в пластівцях). Для приготування в холодній воді залишити настоюватися на 30 хвилин або годину. В окропі – достатньо 20 хвилин.
  • Манна каша. Залийте манну кашу холодною водою або молоком, накрийте та дайте настоятись 15-20 хвилин.
  • Кіноа. Залити холодною водою й залишити на ніч.

Щобільше, усі перелічені каші також можна готувати в термосі. Врахуйте, що одна година кипіння на плиті дорівнює 4-5 годинам настоювання в термосі.

гречка
гречка

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено