Розумне використання продуктів та нуль відходів зараз стали як ніколи актуальними, хоча й раніше цьому приділяли доволі багато уваги. А оскільки осінь багата на врожай овочів та фруктів, наступний рецепт обов'язково стане у нагоді.

Часто після приготування соку залишаються морквяні вичавки, які хоча й шкода викидати, проте жодних ідей, як і для чого їх застосувати немає. Виявляється, з них можна приготувати дуже смачний, ситний і корисний суп.

Основні:

  • Морква - 6 шт.;
  • Корінь селери - 0,5 шт.;
  • Гарбуз - 0,5 шт.;
  • Цибуля червона ріпчаста - 1 шт.;
  • Часник - 1 шт.;
  • Вода -1 л;
  • Сметана 20% - 100 г;
  • Олія соняшникова - 3 ст. л.;
  • Сіль за смаком;
  • Перець чорний мелений за смаком;
  • Корінь імбиру свіжий - 1 шт.;
  • Імбир мелений - 1 ч. л.

морквяний сік
морквяний сік
SimpleSlim

Для приготування супу гарбуз також можна пропустити через соковичавницю. Проте додавання в суп цілого гарбуза додає приємної вершкового смаку, тому варто спробувати й цей варіант.

Водночас морква надасть супу характерної солодкості, яку злегка розіб'є гострота імбиру. Частина інгредієнтів додається безпосередньо перед перемішуванням супу, щоб гострота імбиру була чітко відчутна.

Популярні новини зараз
Київстар змінює тарифи з 29 жовтня: що чекає на абонентів Від податкової не втечеш: безкоштовне поповнення карток заборонять Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок
Показати ще

Любителям гострої їжі рекомендують додати у страву щіпку чилі або свіжий гострий перець на першому етапі, підсмаживши інгредієнти.

Готовий суп посипати його сиром, шніт-цибулею або коріандром, смаженим насінням соняшнику чи гарбуза, або скропити гарбузовою олією. А подавати - з грінками.

Гарбуз, скріншот: YouTube
Гарбуз, скріншот: YouTube

Приготування супу з моркви:

Спершу на дні каструлі розігрійте олію. Потім додайте подрібнену червону цибулю, часник (1-2 зубчики) і трохи імбиру. Смажити потрібно поки цибуля злегка не стане прозорою. Після цього додайте нарізані кубиками гарбуз, та вичавки з моркви й селери. Обсмажте все разом, постійно помішуючи, щоб не пригоріло.

Тепер залийте інгредієнти водою, враховуючи бажану консистенцію супу. Варіть приблизно 15 хвилин, щоб гарбуз став м'яким. Посоліть, додайте перець, сметану і решту свіжого дрібно нарізаного імбиру. При бажанні замість сметани можна взяти вершки 18%. Тепер все добре перемішайте і збийте блендером до однорідного крему.

Морквяний крем-суп, скріншот з відео
Морквяний крем-суп, скріншот з відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено