Посмажити яйця на сніданок чи обід дуже просто, а головне швидко. Та не завжди вони виходять ідеальними та смачними. У чому причина?

Щоб ця, здавалось би, проста страва вийшла дійсно смачною, потрібно прислухатися до наступних кулінарних порад.Нічого складного в них немає, але часто про них взагалі не задумуються.

Якщо ви намагатиметеся уникати описаних далі помилок, у результаті ви отримаєте ідеальний результат.

Найпоширеніші помилки при приготуванні смажених яєць:

1. Використання неправильної сковороди. Якщо ваша сковорідка неякісна, вам буде складно ідеально підсмажити яєчню. У результаті яйця можуть прилипнути до неї або погано приготуватися. Адже при нагріванні метал розширюється, яйця потрапляють в мікротріщини на сковорідці й страва псується. Тому бажано обирати чавунну або сковорідку з антипригарним покриттям.

яйця
яйця

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

2. Смаження без олії. Запам'ятайте, що яйця не смажаться без жиру, підійде будь-який. Проте кухарі рекомендують використовувати вершкове масло, адже у ньому є емульгатори, що не дають яйцю прилипнути. Також чудово підійдуть вершки та жир від сала.

3. Непрогріта сковорідка. Всі страви смажаться на гарячих сковорідках. Єдиним винятком є смаження в вершках. Вони наливаються на холодну сковорідку, потім вбиваються яйця і запалюється вогонь.

4. Холодна температура яєць. Бажано тримати яйця поза холодильником. Коли їх температура кімнатна, то вони готуються правильно.

5. Неякісні яйця. Коли яйця свіжі, в них міцний білок і вони між собою поєднуються. Натомість у старих яйцях білки з жовтками стоншуються. Водночас якщо яйця варяться, тоді краще брати старіші. Перевірити яйця на свіжість просто

6. Надмірно великий вогонь. Не готуйте страву на великому вогні, тоді яєчня вийде ідеальна.

7. Потрібно їсти яйця відразу. Яєчню не варто залишати на тарілці на довго, адже вона втрачає свої смакові властивості.

Класична яєчня, скріншот: YouTube
Класична яєчня, скріншот: YouTube

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено