Якщо неправильно використовувати дріжджі, то улюблені кулінарні витвори можуть вийти зовсім не такими, якими очікували їх побачити у результаті.

Секрет роботи з дріжджами полягає в розумінні процесу. Наприклад, цукор, доданий до тіста, метаболізується дріжджами, вивільняючи в тісто вуглекислий газ, що призводить до того, що тісто набуває характерної повітряної структури - у результаті тісто підіймається. У підйомі тіста також відіграє важливу роль й борошно, а не лише дріжджі.

Свіжі дріжджі найчастіше використовують для випікання хліба, солодкої випічки, пельменів і піци. Зберігати їх потрібно при правильній температурі в холодильнику та стежити за терміном використання. Сухі дріжджі більш міцні й швидше розчиняються, якщо змішати їх із чайною ложкою цукру.

Дріжджі, скріншот з відео
Дріжджі, скріншот з відео

Свіжі дріжджі потрібно залити теплою водою або молоком (температура близько 37⁰C), а сухі — спочатку змішати з борошном, а потім залити теплою водою (температура близько 40-50⁰C).

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Водночас швидкорозчинні дріжджі, які випускаються у формі гранул, потрібно просто змішати їх з борошном та іншими сухими інгредієнтами, а потім з'єднати з рештою інгредієнтів. Ключовим фактором тут є температура рідини, яка повинна бути близько 45 градусів.

Пиріжки з дріжджового тіста, скріншот: YouTube
Пиріжки з дріжджового тіста, скріншот: YouTube

Пам'ятайте, що 25 г свіжих дріжджів відповідають 7 г швидкорозчинних / сухих дріжджів. Наприклад, щоб перевести сухі дріжджі на свіжі: помножте кількість грамів сухих дріжджів на 2,42. Щоб перевести свіжі дріжджі на сухі: кількість грамів свіжих дріжджів помножте на 0,41.

Для переведення швидкорозчинних дріжджів на свіжі: помножте кількість грамів швидкорозчинних дріжджів на 3,20. Щоб перевести свіжі дріжджі на швидкорозчинні: помножте кількість грамів свіжих дріжджів на 0,31.

Як перевести швидкорозчинні дріжджі на сухі: кількість грамів швидкорозчинних дріжджів помножте на 1,33. А щоб перевести сухі дріжджі на швидкорозчинні: помножте кількість грамів сухих дріжджів на 0,75.

Дріжджове тісто, скріншот: YouTube
Дріжджове тісто, скріншот: YouTube

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено