Смачно готувати - це не дар і це та навичка, якій можна легко навчитися.

Але перш ніж дізнатися, як зробити чорний їстівний пил або трояндочку з ковбаси, необхідно знати, які ваші дії можуть зробити страву навіть небезпечною для життя.

Зазначимо, що в цьому списку багато господинь і господарів побачать щось знайоме. Те, що вони роблять часто і тим самим цькують свій організм.

Скрін, відео YouTube "кухар"
Скрін, відео YouTube "кухар"

Зняття шкірки з овочів

Знімаючи шкірку з овочів, люди не замислюються, що разом із нею вони відмовляються від багатьох поживних речовин. У шкірці картоплі, огірків, яблук, гарбуза та моркви міститься багато важливих вітамінів та мінералів. У шкірці фруктів та овочів є ще й клітковина, яка нормалізує роботу ШКТ та допомагає знизити почуття голоду. Головне, перед вживанням фрукти добре мити.

Популярні новини зараз
Українці в паніці змітають із полиць пристрої для зарядки: ціни починають не кусатися, а з'їдати Сукня за 8 млн грн, вілла росіян і Максим Галкін - тамада: весілля киян у Комо розлютило українців Чоловікам можуть дати більше часу на ТЦК: нардеп вважає, що це необхідно Українці не можуть скористатися перевагами двозонних лічильників: чому немає обіцяної економії
Показати ще

Додавання великої кількості соусів

У деяких країнах люди люблять додавати в їжу велику кількість соусів. Незважаючи на те, що вони роблять смак готової страви більш насиченим, їх потрібно побоюватися. Щоб уникнути затримки рідини в організмі та появи набряклості, слід скоротити кількість споживаної солі. Крім цього, необхідно використовувати лише натуральні приправи, такі як куркума, чорний перець та кориця.

Додавання вершкового масла до багатьох страв

Незважаючи на те, що вершкове масло робить блюдо набагато смачнішим, повсюдне його використання може зіпсувати фігуру і погіршити здоров'я, тому що містить багато калорій. Саме тому всі страви необхідно готувати лише на олії.

Вершкове масло. Фото: скрін youtube
Вершкове масло. Фото: скрін youtube

Перегрів олії

Всі рослинні олії відрізняються одна від одної. Наприклад, у оливкової олії дуже низька температура димлення, а це говорить про те, що досягаючи певної температури, воно починає горіти і виділяти вільні радикали. Саме тому в жодному разі не можна смажити овочі у фритюрі на оливковій олії. Замість нього можна використовувати соняшникову, мигдальну або арахісову олію. Не слід додавати занадто багато олії під час приготування тієї чи іншої страви. Достатньо буде покласти 2 столові ложки у звичайну страву.

Олія соняшникова, фото: Знай.ua
Олія соняшникова, фото: Знай.ua