Домашній кетчуп перевершить будь-який магазинний, а приготувати його не так вже й складно. Як це зробити, щоб запастися на зиму смачним продуктом, розповів відомий український кулінар Євген Клопотенко.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦей кетчуп можна зберігати й в холодильнику, і закривати на зиму в банки. Для його приготування кулінар радить вибирати м'ясисті сорти томатів, в яких менше насіння, щоб соус вийшов більш насиченим на смак. Також можна додати солодкий перець та чилі. Щоб отримати ніжніший смак - додайте сливи й абрикоси. А якщо хочете кетчуп "із димком", можна додати копчену грушу або чорнослив.
Інгредієнти на 1 л готового кетчупу:
Приготування:
Вичавіть сік з помідорів за допомогою соковидавлювача. Далі одну ріпчасту цибулю та одну моркву очистіть і поріжте середнім кубиком. Моркву можна за бажанням потерти на тертці. Розігрійте сотейник із 5 ст. л. соняшникової олії та обсмажте в ньому цибулю й моркву на середньому вогні до прозорості цибулі. Додайте томатний сік.
Далі додайте 6-7 бутонів гвоздики, 5 горошин духмяного перцю, 1/2 ч. л. звичайної або копченої паприки й кілька дрібок солі. Варіть соус у сотейнику на середньому вогні близько години - у результаті він повинен зменшитися в обсязі приблизно у два рази.
Ложкою дістаньте з нього великі горошини духмяного перцю, а бутони гвоздики можна перебити разом із соусом у блендері. Перелийте готовий перебитий у блендері кетчуп назад у сотейник, додайте 3-4 ст. л. оцту та при необхідності сіль до смаку.
При бажанні можна додатково згустити соус. Для цього потрібно додати 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю, попередньо розведеного в невеликій кількості холодної води. Доведіть соус до кипіння та розлийте в стерилізовані банки.
Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути
Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі
Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї