Домашній кетчуп перевершить будь-який магазинний, а приготувати його не так вже й складно. Як це зробити, щоб запастися на зиму смачним продуктом, розповів відомий український кулінар Євген Клопотенко.

Цей кетчуп можна зберігати й в холодильнику, і закривати на зиму в банки. Для його приготування кулінар радить вибирати м'ясисті сорти томатів, в яких менше насіння, щоб соус вийшов більш насиченим на смак. Також можна додати солодкий перець та чилі. Щоб отримати ніжніший смак - додайте сливи й абрикоси. А якщо хочете кетчуп "із димком", можна додати копчену грушу або чорнослив.

Інгредієнти на 1 л готового кетчупу:

Евгений Клопотенко, фото: Instagram
Евгений Клопотенко, фото: Instagram

Приготування:

Вичавіть сік з помідорів за допомогою соковидавлювача. Далі одну ріпчасту цибулю та одну моркву очистіть і поріжте середнім кубиком. Моркву можна за бажанням потерти на тертці. Розігрійте сотейник із 5 ст. л. соняшникової олії та обсмажте в ньому цибулю й моркву на середньому вогні до прозорості цибулі. Додайте томатний сік.

Далі додайте 6-7 бутонів гвоздики, 5 горошин духмяного перцю, 1/2 ч. л. звичайної або копченої паприки й кілька дрібок солі. Варіть соус у сотейнику на середньому вогні близько години - у результаті він повинен зменшитися в обсязі приблизно у два рази.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Ложкою дістаньте з нього великі горошини духмяного перцю, а бутони гвоздики можна перебити разом із соусом у блендері. Перелийте готовий перебитий у блендері кетчуп назад у сотейник, додайте 3-4 ст. л. оцту та при необхідності сіль до смаку.

При бажанні можна додатково згустити соус. Для цього потрібно додати 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю, попередньо розведеного в невеликій кількості холодної води. Доведіть соус до кипіння та розлийте в стерилізовані банки.

Домашній кетчуп, скріншот з відео
Домашній кетчуп, скріншот з відео

Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути

Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі

Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї