Як виявилося, деякі корисні та багаті на вітаміни продукти можуть завдати організму серйозної шкоди, якщо їх споживати надмірно.

Дієтологи зауважують, що попри всю їхню корисність невмілий підхід до принципу харчування принесе більше шкоди, ніж користі. Вони назвали корисні продукти, які завдадуть шкоди вашому організму, якщо ви будете їх надмірно вживати. Про це пише meta.ua.

Які продукти не можна споживати надмірно:

1. Яблука. Цей фрукт знижує артеріальний тиск, сприяє втраті ваги та містить у собі безліч вітамінів. Проте переїдання яблук може призвести до серйозної ерозії зубної емалі, адже вони містять кислоту, яка її руйнує.

Яблука, скріншот: YouTube
Яблука, скріншот: YouTube

2. Молоко. Молоко багате на кальцій, який необхідний для підтримки здоров'я кісток. Проте вживання дуже великої кількості молочних продуктів може призвести до утворення прищів або проблем травної системи. А надлишок кальцію в організмі є дуже шкідливим.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

3. Картопля. Цей продукт багатий на клітковину і допомагає організму довго відчувати ситість. Водночас її споживання може призвести до гіпертонії або високого кров'яного тиску.

4. Сіль. Вона допомагає тілу скорочувати та розслаблювати м'язи, створює баланс між поживними речовинами та водою. Проте надмірне споживання солі викликає набряки різних частин тіла.

5. Банани. Хоча вони мають багато переваг для організму, переїдання цих фруктів може призвести до підвищення рівня калію в крові (гіперкаліємія). Основними симптомами є біль у животі та грудній клітці, нудота, блювання, м'язова слабкість.

Ціни на банани. Фото: скрін youtube
Ціни на банани. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути

Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі

Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї