Яйця не безпідставно вважаються одним із найпопулярніших харчових продуктів у світі. І приготувати їх можна різними способами, проте один з них фахівці вважають небезпечним.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗокрема, експерти радять назавжди забути про тривале варіння яєць. Цей продукт зазвичай споживають як на сніданок, так і на обід та вечерю, адже яйця ситні й швидко готуються. Проте, такий популярний спосіб їхнього приготування, як тривале варіння виявився досить шкідливим для здоров'я.
Як показали дослідження, яйця, які варять понад десять хвилин, містять токсичні речовини. А очевидною ознакою такого вареного яйця є зелений наліт на жовтку. За словами фахівців, він вказує на наявність потенційно токсичних сполук внаслідок надто тривалого приготування.
Як пояснюється, при варінні яєць виділяється сірководень. А він є шкідливим за токсичністю газом, який потрапляє в білок. Адже сірка, що міститься в яєчному білку, при з’єднанні з воднем утворює газ.
Після потрапляння у жовток, цей газ стикається із залізом, що призводить до утворення сульфіду заліза. А саме речовини, що становить потенційну небезпеку для людського організму, зокрема для чоловічої потенції.
Тому, врахуйте, що чим довше вариться яйце, тим більш токсичним воно стає. Адже саме сульфіди надають жовтку зеленого відтінку.
Проте, це ще не все! Раніше ж американські вчені раніше встановили, що часте вживання яєць збільшує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи та збільшує ризик передчасної смерті. То ж з цим продуктом все-таки варто бути обережним.
Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути
Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі
Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї