Однією з найулюбленіших і найпопулярніших страв серед українців є деруни. Вони досить прості у приготуванні, проте смак виходить неперевершеним!
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПроте, інколи вони виходять темними, адже картопля швидко втрачає колір. Проте, цього можна уникнути, якщо додати у страву цибулю і не зловживати борошном.
Крім того, дуже важливо додати в тісто саме 2 яйця для того, щоб консистенція була ідеальною. Кулінар Дмитро Марценюк поділився в Instagram рецептом смачних, золотистих дерунів із часником та цибулею.
Інгредієнти:
- картопля – 8 шт.
- цибуля – 4 шт.
- часник – 3 зуб.
- яйця – 2 шт.
- борошно – 5-6 ст. л. (можна без)
- сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування дерунів:
Спершу натріть картоплю, додайте до неї яйця, борошно, спеції, цибулю, часник і ретельно перемішайте. Далі розігрійте сковороду, додайте олію і ложкою викладіть деруни. Смажте їх до появи золотистої скоринки на середньому вогні.
Наприкінці викладіть готові деруни на паперовий рушник, щоб зайвий жир увібрався. Подавайте деруни з грибним жульєном, буде по-особливому смачно.
Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії
Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював
Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації