Однією з найулюбленіших і найпопулярніших страв серед українців є деруни. Вони досить прості у приготуванні, проте смак виходить неперевершеним!

Проте, інколи вони виходять темними, адже картопля швидко втрачає колір. Проте, цього можна уникнути, якщо додати у страву цибулю і не зловживати борошном.

Крім того, дуже важливо додати в тісто саме 2 яйця для того, щоб консистенція була ідеальною. Кулінар Дмитро Марценюк поділився в Instagram рецептом смачних, золотистих дерунів із часником та цибулею.

Інгредієнти:

  • картопля – 8 шт.
  • цибуля – 4 шт.
  • часник – 3 зуб.
  • яйця – 2 шт.
  • борошно – 5-6 ст. л. (можна без)
  • сіль, перець – за смаком.

Деруни, скріншот: YouTube
Деруни, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Що в жодному разі не можна додавати до борщу: топ найгірших інгредієнтів Дружина першого "Холостяка" Макса Чмерковського налякана після трьох викиднів: "Просто скажу, як є" До 1500 грн збільшення: чого очікувати українцям від березневої "супериндексації" пенсій Макс Чмерковський розповів, як його змусили зробити найбільшу помилку в житті: "Я не люблю про це говорити"
Показати ще

Спосіб приготування дерунів:

Спершу натріть картоплю, додайте до неї яйця, борошно, спеції, цибулю, часник і ретельно перемішайте. Далі розігрійте сковороду, додайте олію і ложкою викладіть деруни. Смажте їх до появи золотистої скоринки на середньому вогні.

Наприкінці викладіть готові деруни на паперовий рушник, щоб зайвий жир увібрався. Подавайте деруни з грибним жульєном, буде по-особливому смачно.

Деруни, скріншот: YouTube
Деруни, скріншот: YouTube

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації