Інколи шматок м'яса виглядає наче й непогано, але на ділі виявляється таким жорстким, що їсти його неможливо. Проте врятувати продукт можна. І допоможе у цьому хитрість шашличників-професіоналів.

Жорстке м'ясо не годиться ні на шашлик, ні на запікання, ні взагалі на жодну страву, якщо не знати, в чому його правильно замаринувати. Ця хитрість виручить багатьох.

Спершу потрібно правильно обробити м'ясо. Якщо це стара яловичина, баранина чи супова курка, то маринувати їх в оцті чи гірчиці не завжди продуктивно. У цьому випадку вам доведеться застосувати звичайну соду. Маринад на її основі допомагає зберегти аромат прянощів або зелені та позбутися запаху лежалого м'яса.

М'ясо, скріншот: YouTube
М'ясо, скріншот: YouTube

Як приготувати маринад для жорсткого м'яса:

Наріжте м'ясо на шматки й посипте його содою шаром у 2-3 см. М'ясо повинно дійти до готовності у холодильнику протягом двох годин, після цього соду потрібно ретельно змити під проточною водою.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Також можна замаринувати м'ясо у маринаді з соди, що буде ще ефективніше. Для цього в одному літрі мінеральної води потрібно розчинити одну чайну ложку соди. Далі м'ясо вимочують протягом 2 годин, а потім маринують своїм улюбленим способом.

У випадку, якщо ви плануєте варити жорстке м’ясо, то на 5 літрів води потрібно буде додати 1/2 чайної ложки соди. Можете бути спокійні, адже смак соди після такого вимочування не відчуватиметься, навіть якщо м’ясо смажиться на сковороді без ароматних та смакових добавок.

харчова сода, ілюстративне фото з вільних джерел
харчова сода, ілюстративне фото з вільних джерел

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації