На Новий Рік традиційно готують "Олів'є" та "Оселедця під шубою", тому частенько забувають про інші, не менш смачні та різноманітні салати. Гостей та членів сім'ї з кожним разом все важче здивувати, але цілком можливо.

Прикрасити святковий стіл може незвичайний салат "Мурашник". Поєднання продуктів для нього підібрано ідеально, а головне – все доступне та дуже просто у приготуванні. На вигляд він дійсно нагадує житло маленьких мурах і виглядає дуже вражаюче.

Салат "Мурашник", скріншот з відео
Салат "Мурашник", скріншот з відео

Інгредієнти:

  • Куряче відварене філе – 300 г
  • Огірок - 200 г (2 шт. невеликих)
  • Помідори – 250 г
  • Майонез – 3-4 ст.л. (90-120 г)
  • Сир – 100 г
  • Чеснок – 1 зубчик
  • Картопля сира – 400 г
  • Чорний мелений перець, сіль – за смаком

Приготування:

Популярні новини зараз
Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще
  1. Попередньо відварити куряче філе у підсоленій воді разом із половиною цибулини, кількома зубчиками часнику, горошинами чорного перцю та лавровим листком. Дати курячому філе охолодитись у цій воді, в якій воно варилося. Так філе вийде соковитішим. Нарізати соломкою куряче філе.
  2. Натерти картоплю на тертці для корейської моркви. Промити в холодній воді, просушити паперовими рушниками. Налити на сковороду 1 см олії. Обсмажити картоплю до рум'яності. Викласти на паперові рушники, щоб увібрався весь жир. Посолити картоплю до смаку.
  3. Нарізати огірки тонкою соломкою. Видалити соковиту серцевину з помідорів та нарізати їх часточками. Сир натерти на великій тертці.
  4. Подрібнити зубчик часнику та додати його в майонез.
  5. Салат збирати шарами у такій послідовності: куряче філе – помідор – сир – огірок – куряче філе – помідор – сир – огірок.
  6. Змастити кожен шар майонезом. Боки гірки змастити майонезом і викласти картоплю. Можна прикрасити чорним кунжутом за бажанням.

Нагадаємо, найпростіше різдвяне печиво: рецепт, від якого ви точно не втомитеся

Як повідомляв Знай.ua, рецепт ніжного форшмаку до підсмажених грінків і картоплі: альтернатива звичайному оселедцю - 10 хвилин і готове