Святковий напій — глінтвейн, традиційний напій країн Європи з розігрітого червоного вина з корицею, кардамоном, гвоздикою і цитрусами.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКласичний глінтвейн складається з червоного вина, цукру або меду, спецій і фруктів. Інгредієнти закидають в каструльку, заливаються вином і все підігрівається до 70 ºС.
Рецепт класичного глінтвейну
- 1 пляшка хорошого сухого вина
- 1/2 нарізаного апельсина
- 1/2 нарізаного лимона
- 1 паличка кориці
- 1 бутон гвоздики
- Кілька зірочок бадьяна
- Мед або тростинний цукор – 2-3 ст.л.
З'єднати всі інгредієнти. Можна додати яблуко. Варити на слабкому вогні або в мультиварці на режимі "Тушкування" з відкритою кришкою. Головне – не дати глінтвейну закипіти. Він повинен нудитися близько 15 хвилин. Після чого гаряче вино витримують до 30-40 хвилин, щоб розкрилися всі інгредієнти. Подавати гаряче вино слід у жароміцній посудині.
Рецепт безалкогольного глінтвейну
1.Влити в каструлю виноградний сік, додати воду і засипати решту інгредієнтів. Перемішати.
2. Поставити каструлю на слабкий вогонь, не доводячи до кипіння.
3. Дати глінтвейну настоятися 5 хвилин під кришкою та розлити по келихах.
Нагадаємо, ми писали, щоб борщ вийшов наваристим і не втратив червоний колір, робіть тільки так.
Як повідомляв "Знай.ua" передноворічне подорожчання: скільки коштує капуста, картопля та морква в останні дні грудня.
Також "Знай.ua" інформував, що перевіряємо ліки на ефективність за секунди: два вірні способи, які убережуть вас від обману.