Зараз на просторах інтернету можна знайти неймовірну кількість рецептів різної випічки та десертів, зі всіляких інгредієнтів та на будь-який смак. Від такого вибору часто розбігаються очі і половину дня можна витратити на пошуки того, що потрібно.

Але не варто довго шукати, тому що мусовий десерт за цим рецептом сподобається і сім'ї, і гостям. Він дуже простий у приготуванні, але по його смаку так і не скажеш - текстура виходить ніжною, повітряною. Деякі можуть виявити подібність із вершковим домашнім морозивом.

Мусовий десерт, скріншот з відео
Мусовий десерт, скріншот з відео

Складові:

  • молоко 300 мл
  • желатин 20 гр
  • жовтки 4 шт
  • цукор 60г
  • вершки 20% 350г
  • ванільний цукор 2 ч. л.
  • горіхи, шоколад або фрукти для прикраси

Приготування:

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Желатин заливаємо частиною молока (100мл) та відставляємо. Жовтки розтираємо з цукром до однорідності, вливаємо частинами молоко, що залишилося, добре перемішуємо і ставимо на маленький вогонь. Варимо, постійно помішуючи до закипання. У гарячу заварну суміш додаємо набряклий желатин і перемішуємо до однорідності, желатин повинен повністю розчинитись. Охолоджуємо.

Тим часом перемішуємо сметану з ванільним цукром. Готуємо форму для заливання, можна для кексу. Застилаємо її харчовою плівкою. Нічим не змащуємо. Вливаємо в сметану частинами заварну суміш, що остигнула, і акуратно перемішуємо. Вливаємо десерт у фому і відправляємо в холодильник до повного остигання (на 3 години краще на ніч). Готовий десерт викладаємо, позбавляємось плівки і прикрашаємо горішками, тертим шоколадом або фруктами.

Мусовий десерт, скріншот з відео
Мусовий десерт, скріншот з відео

Нагадаємо, пальчики оближеш: швидкий рецепт запеченої курки з картоплею

Раніше ми писали, насичений та смачний брауні за 30 хвилин у духовці