Відома кухар Ліза Глінська поділилася рецептом смачних картопляних зраз з грибами для посту.

Глінська запропонувала приготувати пісні картопляні зрази з грибами. Рецептом дівчина поділился в Instagram.

Рецепт Лізи Глінської, зрази. Фото: Instagram
Рецепт Лізи Глінської, зрази. Фото: Instagram

Для того слід мати картоплю, цибулю, гриби, олію та крохмаль. Також для обвалювання - манну крупу або панірувальні сухарі.

На картопляне тісто:

  • 1 кг картоплі (6-8 штук)
  • сіль
  • 40 г кукурудзяного крохмалю (4 ч. л.)
  • 60 мл картопляного бульйону (4 ст. л.)

Для грибної начинки:

  • 300 г грибів (8-9 шт)
  • 1 цибулина
  • сіль
  • перець
  • олія для смаження
  • манна крупа або сухарі для панірування

Спочатку слід приготувати картопляне тісто.

Популярні новини зараз
Пенсіонери мають право на виплату в 13 тисяч гривень: як оформити підвищену пенсію Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому В українців масово горять холодильники: як зберегти техніку під час відключень світла Комунальники знайшли управу на хитрунів, які не платять роками: позбавляють найважливішого
Показати ще

Рецепт Лізи Глінської, зрази. Фото: Instagram
Рецепт Лізи Глінської, зрази. Фото: Instagram

Для цього чистимо, ріжемо та варимо картоплю до готовності у підсоленій воді. З відвареної картоплі зливаємо картопляний бульйон. Половину потрібно лишити, приблизно 100 мл. Робимо картопляне пюре. Перекладаємо картоплю в миску і додаємо кукурудзяний крохмаль та перемішуємо.

Рецепт Лізи Глінської. Фото: Instagram
Рецепт Лізи Глінської. Фото: Instagram

Тепер можна додати трохи бульйону і все ретельно перемішуємо. Беремо шматочок тіста в руки, якщо воно еластичне та не липне, значить тісто готове і його можна використовувати.

Для начинки нарізаємо гриби та цибулю і обсмажуємо на пательні з невеликою кількістю олії. Додаємо сіль та перець, перемішуємо. Знімаємо з плити та відставляємо до охолодження.

Зрази формуємо та обвалюємо в панірувальних сухарях. Щоб тісто не липло до рук - мийте руки водою, після кожного зраза, так легше буде працювати з тістом. Обсмажуємо зрази з обох сторін на рослинній олії до золотавої скоринки. Дайте охолонути їм та насолоджуйтесь.

Нагадаємо, ми писали, що від одного аромату слинки течуть рікою: рецепт млинців із грибами у сирно-сметанному соусі.

Як повідомляв "Знай.ua" маленька хитрість має багато переваг: навіщо господині додають у котлети терту картоплю - рецепт.

Також "Знай.ua" інформував, як порадувати себе смачненьким та виспатися зранку: рецепт оригінального швидкого сніданку.