Відома кухар Ліза Глінська поділилася рецептом смачних картопляних зраз з грибами для посту.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяГлінська запропонувала приготувати пісні картопляні зрази з грибами. Рецептом дівчина поділился в
Для того слід мати картоплю, цибулю, гриби, олію та крохмаль. Також для обвалювання - манну крупу або панірувальні сухарі.
На картопляне тісто:
- 1 кг картоплі (6-8 штук)
- сіль
- 40 г кукурудзяного крохмалю (4 ч. л.)
- 60 мл картопляного бульйону (4 ст. л.)
Для грибної начинки:
- 300 г грибів (8-9 шт)
- 1 цибулина
- сіль
- перець
- олія для смаження
- манна крупа або сухарі для панірування
Спочатку слід приготувати картопляне тісто.
Для цього чистимо, ріжемо та варимо картоплю до готовності у підсоленій воді. З відвареної картоплі зливаємо картопляний бульйон. Половину потрібно лишити, приблизно 100 мл. Робимо картопляне пюре. Перекладаємо картоплю в миску і додаємо кукурудзяний крохмаль та перемішуємо.
Тепер можна додати трохи бульйону і все ретельно перемішуємо. Беремо шматочок тіста в руки, якщо воно еластичне та не липне, значить тісто готове і його можна використовувати.
Для начинки нарізаємо гриби та цибулю і обсмажуємо на пательні з невеликою кількістю олії. Додаємо сіль та перець, перемішуємо. Знімаємо з плити та відставляємо до охолодження.
Зрази формуємо та обвалюємо в панірувальних сухарях. Щоб тісто не липло до рук - мийте руки водою, після кожного зраза, так легше буде працювати з тістом. Обсмажуємо зрази з обох сторін на рослинній олії до золотавої скоринки. Дайте охолонути їм та насолоджуйтесь.
Нагадаємо, ми писали, що від одного аромату слинки течуть рікою: рецепт млинців із грибами у сирно-сметанному соусі.
Як повідомляв "Знай.ua" маленька хитрість має багато переваг: навіщо господині додають у котлети терту картоплю - рецепт.
Також "Знай.ua" інформував, як порадувати себе смачненьким та виспатися зранку: рецепт оригінального швидкого сніданку.