Дуже відома та популярна, як у соціальних мережах, так і на телебаченні актриса, зірка гумористичних шоу "Жіночий квартал" та "Одного разу під Полтавою" Анна Саліванчук, яка нещодавно показала, як зробити пружний десерт із шоколаду, продовжує кулінарний марафон.
На цей раз Анна Саліванчук поділилася рецептом бананової запіканки. Виглядає ця страва дуже апетитно, давайте дізнаємося, як її приготувати самостійно.
Про це стало відомо завдяки новій публікації Анни Саліванчук у мережі Instagram.

Публікація Анни Саліванчук, скріншот: Instagram
Публікація Анни Саліванчук, скріншот: Instagram

Інгредієнти:
- 500 г сиру 5-9% жирності,
- 4 яйця,
- 100 г (4 ст. л.) сметани 15-20% жирності,
- 150 г цукру,
- 10 г (1 пакетик) ванільного цукру,
- 60 г (2 ст. л. з гіркою) пшеничного борошна,
- 50-75 г ізюму,
- 25 г вершкового масла (для змащування форми),
- 1-2 ст. л. цукрової пудри для декору (за бажанням),
- 2 банана,
- трохи солі.

Публікація Анни Саліванчук, скріншот: Instagram
Публікація Анни Саліванчук, скріншот: Instagram

Як готувати:

Духовку розігрійте до 180 градусів у режимі конвекції, а якщо такого немає, то у режимі верхнього та нижнього нагріву. Візьміть 500 г сиру, складіть його в посуд і перебийте блендером. Акуратно розбийте 4 яйця і жовтки відокремте від білків. Жовтки додайте в посуд із сиром. Білки зберіть до іншої миски.
У ємність із сиром і жовтками додайте половину порції цукру (75 г) і пакетик ванільного цукру, додайте банани і перебийте блендером. Додайте до сирної суміші 100 г сметани та 50-75 г родзинок.

Публікація Анни Саліванчук, скріншот: Instagram
Публікація Анни Саліванчук, скріншот: Instagram

Також всипте в посуд із сирною сумішшю 60 г пшеничного борошна і добре перемішайте лопаткою. Чотири білки з'єднайте з другою половиною цукру (75 г), додайте щіпку солі і збийте міксером до появи м'яких піків. Потім збиті білки перекладіть у миску з сирною масою.
Обережно, щоб не зашкодити структурі білків, перемішайте масу лопаткою або ложкою. Керамічну чи металеву форму для запікання змастіть усередині вершковим маслом (20-25 г).

Публікація Анни Саліванчук, скріншот: Instagram
Публікація Анни Саліванчук, скріншот: Instagram

Сирну масу влийте у форму та акуратно розрівняйте поверхню лопаткою або ложкою. Сирну запіканку готуйте в розігрітій духовці протягом 45-55 хвилин. Після закінчення витягніть і дайте повністю охолонути. Якщо захочете трохи підсолодити страву, зверху посипте запіканку 1-2 ст. л. цукрової пудри.
Ось таку магію біля духовки пропонуємо приготувати і вам, дорогі читачі, за рецептом від неперевершеної Анни Саліванчук.

Популярні новини зараз
Спека не завадить: як заснути навіть у найгарячіші ночі Пенсіонери отримають "бонус" у 500 гривень: чекати не довго Українцям дадуть гроші на генератори та сонячні панелі — як забезпечити свою оселю електрикою і не залежати від графіків Світло буде цілий день: в "Укренерго" порадували українців
Показати ще