Господині вміють готувати всіляку випічку, поєднують несподівані та інколи дивні смаки. Загалом роблять все, на що вистачає фантазії. Але найчастіше на такі кулінарні ідеї потрібно багато часу, тому добре мати на запас рецепт простого печива на кефірі.

На приготування такого простого, але водночас смачного печива під назвою "Равлики" піде менше години, а 20 хвилин із цього часу - на випікання. Не менш важливо, що всі інгредієнти дуже доступні та бюджетні. Рецептом поділилися на сайті sovkusom.

Печиво "Равлики", фото sovkusom
Печиво "Равлики", фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Кефір 120 мл
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Цукор 3 ст. л.
  • Соняшникова олія 50 г
  • Пшеничне борошно 280 г
  • Яйце 1 шт.
  • Лимонна цедра 10 г
  • Сіль 1 щіп.

Як приготувати:

Популярні новини зараз
50-річний чоловік влаштував 24-годинний інтим і тепер йому загрожує ампутація Головне за 27 травня: Маша Полякова готується до весілля, полуниця по 120 гривень, контрнаступ ЗСУ та здорожчання електрики Найпотужніша магнітна буря травня вдарить по українцях По 3600 грн щомісяця на півроку: як українцям оформити державні виплати
Показати ще

У глибокій ємності збиваємо яйце зі 1 ст. л. цукру та сіллю. Вливаємо кефір та олію, перемішуємо. Натираємо на дрібній тертці цедру лимона, всипаємо її в яєчну суміш і додаємо просіяне пшеничне борошно з розпушувачем. Замішуємо тісто. Накриваємо його плівкою та залишаємо при кімнатній температурі на 20 хвилин.

Розгортаємо тісто і формуємо з нього ковбаску. Розрізаємо її на шматочки однакового розміру. Формуємо з них кулі, кожну з яких розкочуємо в коржик. Посипаємо заготовки із тіста цукром. Згортаємо їх у трубочку і защипуємо краї. Формуємо равлик. Злегка прищипуємо краї.

Верх заготовок змащуємо олією та щедро посипаємо цукром. Викладаємо їх на лист, застелений пекарським папером. Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Нагадаємо, як легко приготувати булочки-піци: смачні порційні закуски на будь-які свята та сніданки.

Раніше ми писали про те, що домашні пельмені вийдуть ще смачнішими: кухарі розкрили два головні секрети