З картоплі можна зробити багато різних страв, салатів та закусок. Це унікальний коренеплід, який добре поєднується з іншими продуктами. Зокрема, з нього роблять чіпси, але куди краще кубики, приготовані своїми руками.

Картопляні кубики за цим рецептом виходять смачними і хрусткими, а при цьому можуть виступати закускою і гарніром до різного м'яса. Подавати рекомендується з соусом барбекю або будь-яким іншим на ваш смак.

Картопляні кубики, кадр з відео
Картопляні кубики, кадр з відео

Інгредієнти на 4 порції:

  • Картопля 3 шт.
  • Рисове борошно 25 г
  • Крохмаль кукурудзяний 25 г
  • Цукор 15 г
  • Дріжджі сухі 3 г
  • Сіть 1/2 ч. л.
  • Петрушка за смаком
  • Олія соняшникова 200 мл

Як приготувати:

Популярні новини зараз
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році "Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Показати ще

Очистіть, промийте і наріжте картоплю шматочками. Відваріть у підсоленій воді протягом 15 хвилин до м'якості. Зробіть пюре, змішайте його з цукром, сіллю, кукурудзяним крохмалем, дріжджами та рисовим борошном. Замісити щільне тісто (за бажанням можна додати подрібнену петрушку).

Помістіть картопляну суміш у герметичний пакет і розкачайте його гойдалкою у квадратний чи прямокутний пласт. Видаліть пакет і наріжте тісто невеликими квадратиками.

Обсмажуйте квадратики в розпеченій олії 2-3 хвилини, щоб вони стали золотистими та хрусткими. Переверніть їх на інший бік і смажте ще 1-2 хвилини. Викладіть картопляні кубики на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир, а потім подавайте їх із соусом на ваш вибір.

Нагадаємо, смак неможливо забути: як приготувати просте печиво "Ромашка" за 15 хвилин, як у дитинстві

Раніше ми писали, незвичайні мариновані яйця у буряковому соку всього за 30 хвилин: яскравий колір та смак точно здивують гостей