З приходом весни хочеться вийти на пікнік з близькими людьми, приготувати шашлик і весело провести час.

Однак, через повномасштабну війну в багатьох регіонах це зробити досить важко, а через Великий пост і зовсім неможливо. такої можливості поки що немає. Тому ми приготували для вас чудову альтернативу стравам з мангалу – шашлички з печериць.

Печериці. Фото: Youtube
Печериці. Фото: Youtube

Інгредієнти:

  • Печериці (середнього розміру) – 500 г
  • Олія – 3 ст. л.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Італійські трави (за бажанням) – 1 ч. л.
  • Паприка - 1 ч.л. л.
  • Пластівці гострого перцю (за бажанням) – 0,5 ч. л.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину
Показати ще

Для початку замочуємо дерев'яні шпажки у невеликій кількості води, щоби при випіканні вони не почали підгоряти. Достатньо залишити їх у воді на 15-20 хвилин.

Печериці ретельно очищаємо від бруду за допомогою вологої губки або промиваємо під проточною водою.

Далі готуємо маринад: змішуємо олію, соєвий соус, паприку, пластівці червоного перцю, італійські трави, лимонний сік, пропущений через прес часник і сіль з перцем. Готовим маринадом заливаємо печериці та ретельно все перемішуємо.

У такому вигляді гриби накриваємо тарілкою або плівкою і залишаємо хвилин на 15-20 на столі. Якщо часу небагато, цей етап можна пропустити, а якщо навпаки – багато, то можна залишити в холодильнику на пару годин.

Дістаємо гриби і нанизуємо на шпажки так, щоб по краях залишилося місце. З цієї кількості печериць виходить близько 5-6 шашличків. Викладаємо гриби на борти форми, щоб вони не торкалися дна. Якщо так не виходить, то можна запікати шашлички на ґратах у духовці.

Випікаємо гриби на шпажках у заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів приблизно 15 хвилин. Вони повинні вийти підсмаженими, але пружними.

Нагадаємо про хрусткі та ароматні булочки за 20 хвилин: яблуко та кориця - ідеальне поєднання.

Раніше ми повідомляли про пісні котлети з ячної каші, які легко замінять м'ясні: невигадливий та бюджетний рецепт.