Українці готують омлет досить часто - тому що це просто, ситно і досить смачно... хоча нинішні ціни на яйця іноді змушують задуматися над тим, а чи варто того.

Тим не менш, зараз ми спробуємо розібрати кілька правил, які допоможуть вам навчитися приготувати ідеальний омлет. Адже, як ви знаєте, приготування найлегших страв може стати величезним викликом.

Омлет, кадр з відео
Омлет, кадр з відео

Ми допоможемо вам приготувати ідеальний омлет, який не осідає та радує своїм неповторним смаком. Ось 5 правил, які слід дотримуватись.

  1. Температура молока – переконайтеся, що молоко, яке використовується для приготування омлету, має кімнатну температуру. Інакше ваш омлет може осісти, миттєво стати жорстким до смаку і втратити свій неповторний смак.

    Популярні новини зараз
    Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
    Показати ще
  2. Зайві компоненти - додавання додаткових компонентів, таких як ковбаса, сир, овочі і т.д., може обтяжувати блюдо і заважати йому підніматися. Тому якщо ви хочете залишитися в межах класичного рецепту, додайте додаткові складові прямо у тарілку.

  3. Пропорції "на око" - або перевищення кількості інгредієнтів може зіпсувати страву. Для отримання ідеального омлету використовуйте співвідношення яєць та молока 50/50.

  4. Велика сковорода – омлет має товщину не менше 2,5-3 см у рідкому стані. Тому вибирайте сковороду із правильним діаметром, щоб не допустити зайвого розпливання страви.

  5. Температура в моменті приготування — для ідеального омлету нам потрібен середній вогонь, оскільки яйця потребують певного часу, щоб засмажитись і стати пишними. Ніколи не готуйте омлет на сильному вогні, оскільки це може призвести до його підгоряння.

Нагадаємо, якщо не хочете давитися "помиями": як правильно зберігати каву, щоб зберегти її смак та аромат

Як повідомляв "Знай.uа", хрусткі та ароматні булочки за 20 хвилин: яблуко та кориця - ідеальне поєднання

Знай.ua писав, пісна аджика з волоськими горіхами за 10 хвилин: швидкі ласощі з пікантним смаком