Українська кухня багато на різноманітні страви та способи приготування. Одним з розповсюджених технік — є приготування борщу, підбитого сметаною, звичайна страва зовсім інакше смакує.

Підбивати сметаною – одна з поширених практик в українській кухні. Назва техніки пішла від того, що замість томатної заправки додають сметанку. Від того страви набувають особливого смаку.

Зелений борщ зі сметаною. Фото: youtube
Зелений борщ зі сметаною. Фото: youtube

Що потрібно для зеленого борщу

Бульйон:

  • вода - 2 л
  • свинина - 200 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • лавровий лист - 2 шт.
  • сіль - 5 г

Зелений борщ зі сметаною. Фото: youtube
Зелений борщ зі сметаною. Фото: youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Показати ще

Борщ:

  • картопля - 3 шт.
  • морква - 1 шт.
  • шпинат - 80 г
  • кропива - 40 г
  • щавель - 80 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • масло вершкове - 30 г
  • сметана - 100 г
  • борошно - 20 г
  • сіль - 4 г
  • цукор - 5 г
  • перець духмяний мелений - за смаком

Для подачі

  • яйця курячі - 2 шт.
  • зелена цибуля - за смаком
  • щавель - за смаком

Спосіб приготування

Зелений борщ зі сметаною. Фото: youtube
Зелений борщ зі сметаною. Фото: youtube

Всі овочі добре вимити і варити протягом 40 хвилин. З бульйону забрати овочі та м'ясо. Коли бульйон почне кипіти, додати очищену картоплю. Моркву порізати півкільцями, додати до бульйону і варити протягом 15 хвилин.

На вершковому маслі спасерувати дрібно нарізану цибулю. Обсмажити борошно 1-2 хвилини, додати сметану, перемішати. Додати обсмажену цибулю.

Кропиву потрібно проварити 5 хвилин, а потім промити під холодною проточною водою. Нарізати кропиву, шпинат, щавель. Варену порізану свинину додати до страви за 5 хвилин до кінця приготування, заправити спеціями та подавати з вареним яйцем і зеленню. Смачного!

Нагадаємо, ми писали, що солодкі грінки з черствих пасок за декілька хвилин: як врятувати святковий смаколик.

Як повідомляв "Знай.ua" картопляні мафіни з ковбаскою та сиром: швидкий сніданок за 30 хвилин, який оцінять навіть примхливі діти.

Також "Знай.ua" інформував, дивовижний пиріг із зефіром у духовці: потіште близьких смакотою до чаю.