Українська кухня багато на різноманітні страви та способи приготування. Одним з розповсюджених технік — є приготування борщу, підбитого сметаною, звичайна страва зовсім інакше смакує.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПідбивати сметаною – одна з поширених практик в українській кухні. Назва техніки пішла від того, що замість томатної заправки додають сметанку. Від того страви набувають особливого смаку.
Що потрібно для зеленого борщу
Бульйон:
- вода - 2 л
- свинина - 200 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- лавровий лист - 2 шт.
- сіль - 5 г
Борщ:
- картопля - 3 шт.
- морква - 1 шт.
- шпинат - 80 г
- кропива - 40 г
- щавель - 80 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- масло вершкове - 30 г
- сметана - 100 г
- борошно - 20 г
- сіль - 4 г
- цукор - 5 г
- перець духмяний мелений - за смаком
Для подачі
- яйця курячі - 2 шт.
- зелена цибуля - за смаком
- щавель - за смаком
Спосіб приготування
Всі овочі добре вимити і варити протягом 40 хвилин. З бульйону забрати овочі та м'ясо. Коли бульйон почне кипіти, додати очищену картоплю. Моркву порізати півкільцями, додати до бульйону і варити протягом 15 хвилин.
На вершковому маслі спасерувати дрібно нарізану цибулю. Обсмажити борошно 1-2 хвилини, додати сметану, перемішати. Додати обсмажену цибулю.
Кропиву потрібно проварити 5 хвилин, а потім промити під холодною проточною водою. Нарізати кропиву, шпинат, щавель. Варену порізану свинину додати до страви за 5 хвилин до кінця приготування, заправити спеціями та подавати з вареним яйцем і зеленню. Смачного!
Нагадаємо, ми писали, що солодкі грінки з черствих пасок за декілька хвилин: як врятувати святковий смаколик.
Як повідомляв "Знай.ua" картопляні мафіни з ковбаскою та сиром: швидкий сніданок за 30 хвилин, який оцінять навіть примхливі діти.
Також "Знай.ua" інформував, дивовижний пиріг із зефіром у духовці: потіште близьких смакотою до чаю.