М'ясо дуже легко зіпсувати. Потрібно знати всі тонкощі, починаючи від вибору самого продукту, закінчуючи його маринуванням та приготуванням. Як буває часто, у такій справі допоможе харчова сода, яка є справжнім рятівником для господинь у вирішенні багатьох питань.

Коли вже потрібно приступити до процесу смаження курки, кулінарам необхідно знайти ту саму баночку або упаковку з содою. Вона не дозволить м'ясу занадто швидко підгоріти, стати сухим і навіть покращить його смакові якості, текстуру.

Харчова сода, фото pravda
Харчова сода, фото pravda

Все, що потрібно зробити, це посипати курку содою на сковороді, а вже потім приступати до смаження. Досвідчені господині запевняють, що ця кулінарна хитрість зробить м'ясо м'якшим.

На всю сковороду достатньо буде трохи більше половини чайної ложки соди. Намагайтеся не переборщити, тому що надлишок цього засобу може віддавати специфічним смаком.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

А ось перед приготуванням курки спочатку краще засмажити цибулю з додаванням тієї ж соди. Після того, як вона стане трохи золотистою, посипте її содою, але не великою кількістю. Завдяки цьому колір цибулі стане ще апетитнішим, а вся гіркота піде.

Смажена цибуля, скріншот: Youtube
Смажена цибуля, скріншот: Youtube

Раніше ми писали про те, що два інгредієнти і кілька хвилин часу: як зробити супербюджетний, але ефективний ароматизатор для санвузла

Як повідомляв Знай.ua, для зубів, пам'яті та травлення: чому яблука мають бути в раціоні кожної людини

Також портал Знай.ua писав, що подряпини на дерев'яних меблях: кілька простих трюків, які допоможуть позбутися дефектів