Раніше для українців консервоване тушковане м'ясо могло стати перекушуванням на риболовлі або під час ночівлі у кемпінгу на природі.

Наразі все кардинально змінилося, і тушкованка може стати справжнім порятунком для українців. Відомий український кулінар та зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко поділився простим та перевіреним рецептом тушкованки. Кулінар зазначив, що тушковане м'ясо завжди готове до вживання як підігрітим, так і охолодженим. До того ж його можна додавати до картоплі, будь-яких круп або макаронів.

Євген Клопотенко, скріншот: Youtube
Євген Клопотенко, скріншот: Youtube

Інгредієнти:

2 кг курячого м'яса (гомілки, стегна)
1 середня цибуля
1 велика морква
100 г кореня селери
2 лаврових листи
5 горошин чорного перцю
3 горошини запашного перцю
2 ст. л. солі

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Спосіб приготування:

Складіть у каструлю 2 кг курячого м'яса, залийте водою на 3 см вище та доведіть до кипіння. Першу воду злийте, а м'ясо промийте і складіть знову в каструлю.

Після цього потрібно додати очищену цибулю та моркву, розрізані навпіл. Додайте 2 лаврові листи, 5 горошин чорного та 3 горошини запашного перцю. Залийте м'ясо холодною водою так, щоб вона була на 3 см вищою. Додайте 2 ст. л. солі, перемішайте. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до середнього. Варіть 40 хвилин|мінути|, не накриваючи кришкою.

Приготування тушонки, скріншот: YouTube
Приготування тушонки, скріншот: YouTube

Дістаньте м'ясо курки з каструлі, дайте йому трохи охолонути і за допомогою ножа та виделки акуратно знімайте з гомілок і стегон усі кістки, хрящі та шкірку. Вийміть з бульйону моркву та цибулю. М'ясо перекласти знову в каструлю і варити ще 20 хвилин на середньому вогні.

Підготуйте банки. Поставте їх у духовку на лист і увімкніть розігріватися до 100 градусів. Коли банки стануть гарячими, виймайте їх за допомогою рушника. Паралельно металеві кришки до банків складіть у невелику каструлю з окропом і кип'ятіть приблизно 10 хвилин.

Викладіть м'ясо і трохи бульйону у кожну банку. Одразу ретельно закручуйте банку кришкою. Коли банки охолонуть, поставте тушкованку у темне прохолодне місце.

Євген Клопотенко, скріншот
Євген Клопотенко, скріншот

Нагадаємо, що пий до дна-пий до дна: рецепт легкого та літнього вина з кульбаб - не тільки повість, а й смаковий рай.

Раніше ми повідомляли про найніжніший чізкейк без випічки з бананами: готувати саме задоволення.