Лимон часто додають у випічку, адже він дарує особливий аромат та смак. Так сталося і з цими тістечками, які мають форму квадратиків.

Вони однозначно не схожі на сухе печиво, а навпаки - складаються з лимонної, м'якоті тягучої і пісочного тіста. Такі квадратики краще подавати із гарячим чаєм на сніданок, рідні точно оцінять.

Лимонні квадратики, foodman
Лимонні квадратики, foodman

Інгредієнти для тіста:

  • 200 г борошна,
  • 165 г розм'якшеного вершкового масла,
  • 55 г цукрової пудри,
  • велика щіпка солі.

Для крему:

Популярні новини зараз
Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Показати ще
  • 4 яйця,
  • 290 г цукру,
  • 165 мл лимонного соку,
  • цедра двох великих лимонів,
  • 47 г борошна.
  • Цукрова пудра для подачі.

Як приготувати:

Готуємо тісто. Збиваємо розм'якшене масло з цукровою пудрою. Просіюємо борошно із сіллю і додаємо до олії. Замішуємо тісто. Форму з високим бортиком застилаємо папером для випікання. Збираємо тісто в грудку і рівномірно розподіляємо в пласт за формою. Деко з тестом на 30 хвилин ставимо в холодильник.

Випікаємо основу для тістечка при 180 градусах 10 хвилин до сухого, але світлого стану. Готуємо крем. З 2 лимонів акуратно знімаємо верхній жовтий шар цедри, вичавлюємо і проціджуємо сік. Яйця збиваємо трохи з цукром і борошном. Потім додаємо цедру та сік, знову добре перемішуємо.

Збираємо тістечко. Крем виливаємо на теплий корж (якщо вилити на гарячий, то заваряться жовтки) і запікаємо ще раз до ущільнення заливки - приблизно 20 хвилин при 160 градусах. Крем після духовки ще ущільнюється в процесі остигання. Повністю остуджуємо тістечка і тільки після цього нарізаємо на квадратики. Посипаємо цукровою пудрою.

Нагадаємо, полуничний торт за дуже простим рецептом: це найкраще, що можна придумати із сезонних ласощів.