Червень – час полуниці. Цього року через холодну весну врожай цієї смачної ягоди не особливо балує садівників та городників.

І все ж таки багатьох вистачає полуниці не тільки для їжі тут і зараз, а й для консервації. Взимку особливо приємно побалувати себе смаком стиглої полунички – коли на вулиці сніг та мороз, до літа ще цілих півроку, а у склянці – ароматний полуничний компот.

Цей рецепт, опублікований на Ютуб-каналі «КУЛІНАРІЯ Любов Кім», дозволить порадувати себе та сім'ю вишуканим ароматним компотом з легкою ноткою м'яти та лимона.

Мохіто, скрін, відео YouTube
Мохіто, скрін, відео YouTube

Для приготування полуничного компоту нам знадобиться :

Популярні новини зараз
Не забудьте перевести годинники: коли українці перейдуть на зимовий час і нащо Конфіскують майно без рішення суду: податковій надали широкі повноваження Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій Перші снігопади: українців попередили про погоду
Показати ще

На трилітрову банку

  • Полуниця – 500 гр.
  • Цукор - 220 гр.
  • Лимон – одна часточка.
  • М'ята – за смаком.

Як готувати:

Полуницю, м'яту, лимон помити. Нарізати часточками лимон, кісточки можна не виймати. Чим більше ягоди, тим більш насичений смак компоту.

Насипати полуницю в банку, додати|добавляти| часточку лимона, листочки м'яти. Закип'ятити воду у великій каструлі, залити окропом наповнені банки.

Заливати банки потрібно обережно, щоби скло не лопнуло. Накрити стерилізованою кришкою. Залишити на 20 хвилин, злити воду назад у каструлю, повторити процедуру заливання заново з окропом.

Мохіто, скрін, відео YouTube
Мохіто, скрін, відео YouTube

Втретє у воду додати цукор із розрахунку склянку цукру на трелітрову банку.

Закатати і залишити остигати.

Нагадаємо про простий десерт із полуницею та йогуртом, який точно вартий вашої уваги: ​​не встигнете навіть розкласти.

Раніше ми повідомляли про пиріг із шовковиці та листкового тіста: швидкий рецепт, який має бути під рукою у кожної.