Усі літні сімейні посиденьки у бабусі кожного українця напевно супроводжувалися поїданням вареників. І не звичайних, а із сезонних фруктів та ягід.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяБез вареників неможливо уявити українську кухню. Їх готують як із солоною начинкою з картоплі, капусти, грибів, так і з солодкою – з вишнями, ожиною, полуницею та іншими ягодами. Пропонуємо вам приготувати вареники з дарами літа за рецептами Шефа та експерта реаліті Нового каналу "На ножах" Алекса Якутова.
Вареники на пару із суницею
Інгредієнти для тесту:
• Борошно – 700 г
• Кефір - 250 гр
• Яйце – 1 шт.
• Сахар – 3 ст. л.
• Сіль – щіпка
• Сода – 1 ч. л.
Інгредієнти для начинки:
• Суниця – 1 банка або 500 г (можна замінити полуницею, але з суницею вареники будуть ароматнішими)
• Сахар – 4 ст. л.
• Крохмаль – картопляний чи кукурудзяний
Приготування:
1. Спочатку робимо тісто. Перебиваємо яйце з цукром та сіллю. Додаємо кефір, перемішуємо. Всипаємо муку|борошно| і добре вимішуємо тісто, робимо з|із| нього кулю. Замотуємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на півгодини, щоб розійшлася клейковина.
2. Переходимо до начинки. Крохмаль перемішуємо із цукром, далі змішуємо із суницею. Крохмаль не дозволить витікати соку. Краще брати кукурудзяний, бо не має смаку.
3. Виймаємо тісто з холодильника, розкочуємо в пласт, вирізаємо за допомогою склянки кружечки, кладемо начинку на середину і склеюємо краї.
4. Ставимо каструлю на плиту та кип'ятимо воду. Зверху – металевий друшляк, викладаємо вареники. Готуємо на пару.
Ліниві вареники з сиром, вишнею та шовковицею
Інгредієнти:
• Сир – 400 г
• Яйця – 1 шт.
• Сахар – 1 ст. л.
• Сіль – щіпка
• Ванільний цукор – 1 ч. л.
• Борошно – 100 – 120 г
• Вишні – 100 г
• Шовковиця – 50 г
• Масло – 1 ст. л.
• Коньяк або апельсиновий сік – 50 г
Приготування:
1. Змішуємо яйце з цукром, ванільним цукром та щіпкою солі.
2. Додаємо сир і перемішуємо.
3. Далі засипаємо борошно. Замішуємо тісто. Воно не повинно липнути до рук.
4. Розкочуємо тісто в ковбаску та нарізаємо невеликими шматочками.
5. Ставимо каструлю із водою на вогонь. Трішки підсолюємо воду. Коли вона закипить, відварюємо вареники.
6. Тепер робимо соус. Вишні чистимо від кісточок. Олію припускаємо на сковороді, закидаємо туди вишні. Доливаємо апельсиновий сік чи коньяк. Гасимо кілька хвилин, щоб вишні розм'якли.
7. Викладаємо вареники на тарілку, поливаємо вишневим соусом і посипаємо зверху шовковицею. Вона надасть страві хрумкості.
Відкриті вареники на заварному тесті з "п'яними" абрикосами та смородиною.
Інгредієнти:
• Вода – 200 гр
• Олія – 15 г
• Борошно – 400 г
• Яйця – 2 шт.
• Масло вершкове – 50 г
• Сахар – 3 ст. л.
• Абрикоси – 300 г
• Цедра лимона
• Естрагон – до смаку
• Коньяк або ром – 50 г
Приготування:
1. Воду підігріваємо. Коли вона стане дуже гарячою, додаємо 200 г борошна. Швидко змішуємо.
2. Додаємо яйця. Перемішуємо.
3. Всипаємо залишки борошна. Замішуємо тісто. Воно вийде теплим.
4. Надсилаємо його в холодильник на 30 хв.
5. Через півгодини розгортаємо тісто в пласт. Беремо невелике блюдце і з його допомогою вирізаємо кружечки діаметром 10 сантиметрів.
6. Кружочки відварюємо у підсоленій воді. Вийде щось на зразок тіста на лазанні. Кожен кружечко змащуємо олією, щоб вони не злипалися.
7. Розтоплюємо вершкове масло на сковороді. Кидаємо абрикоси без кісточок, цедру лимона та естрагон. Разом припускаємо. Наприкінці вливаємо ром чи коньяк. Даємо вигоріти спиртам. Абрикоси мають стати м'якими.
8. Викладаємо на тарілку тісто, поливаємо абрикосами, а зверху кладемо свіжу смородину. Тепер накриваємо другим кружечком тіста і прикрашаємо смородиною, цукровою пудрою та м'ятою.
Нагадаємо, що припиніть готувати варення з полуниці: 10 рецептів страв із літньої ягоди, які ви не куштували – гаспачо, сальморехо та інше.
Раніше ми повідомляли про найсмачніше та найкорисніше варення з шовковиці: рецепт на 3 інгредієнти.