Залежно від сорту, кущі червоної та чорної смородини зріють з початку червня до вересня, тому господині ще мають можливість приготувати смачну консервацію. Однак з цієї ягідки виходять не тільки чудові компоти та варення, а й пироги.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДаний рецепт однозначно заслуговує на увагу, так як готувати пиріг дуже просто, але на смак він перевершить навіть ресторанну випічку.
Інгредієнти:
- Борошно 1.5 склянки
- Масло вершкове 82% 125 г
- Цукор 220 г
- Розпушувач 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Яйце куряче, велике 3 шт.
- Крохмаль 1 ст. л.
- Смородина чорна 600 г
Спосіб приготування:
Поєднайте борошно з холодним маслом і перетріть руками в дрібну крихту. Додайте 100 г цукру, півчайної ложки розпушувача і дрібку солі. Відокремте білки від жовтків і додайте жовтки в тісто, відкладіть білки. Замісіть руками тісто, скачайте його в коло та загорніть у харчову плівку. Покладіть у холодильник на півгодини.
Білки збийте до пишної піни, додайте цукор, розпушувач, столову ложку борошна і крохмаль. Додайте смородину, обережно перемішайте ложкою.
Змастіть форму вершковим маслом, викладіть тісто в неї і розділіть руками по дну, сформуйте бортики. Викладіть начинку і випікайте у розігрітій на 180 градусів духовці протягом 15 хвилин. Далі зменште температуру до 150 градусів і випікайте ще 15 хвилин.
Раніше ми писали про те, що жодних банок та консервації: як швидко приготувати "сиру" ікру з баклажанів
Як повідомляв Знай.ua, поки розпал сезону – встигайте: простий і надзвичайно смачний компот із черешні на зиму