Часто буває, що до перегляду фільму чи серіалу потрібно взяти щось смачне, адже так дивитися набагато цікавіше.

І ось замість того, щоб йти в магазин за банальними чіпсами, пропонуємо вам оригінальний рецепт. Йтиметься про сирну соломку, на приготування якої піде лише 25 хвилин.

Сирні палички, фото: скріншот з відео
Сирні палички, фото: скріншот з відео

Для цього вам знадобляться такі інгредієнти:

- Сир твердий – 150 г;

Популярні новини зараз
Не забудьте перевести годинники: коли українці перейдуть на зимовий час і нащо Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій Перші снігопади: українців попередили про погоду
Показати ще

- борошно – 1,5 склянки;

- вершкове масло - 80 г;

- Молоко - 4 ст.л.;

- Сіль за смаком;

- лимонна цедра;

- Кмин і кунжут за бажанням.

Сирні палички, фото: скріншот з відео
Сирні палички, фото: скріншот з відео

Спочатку потрібно натерти сир та вершкове масло на дрібній тертці, після чого ретельно все перемішати. Саме в цей момент потрібно додати кмин та кунжут, якщо планували це робити спочатку.

Далі додаємо сіль, молоко, цедру і ще раз ретельно все перемішуємо, щоб продукти змішалися.

Наприкінці додаємо все борошно, і місимо м'яке, еластичне тісто. Розкотіть його так, щоб воно було завтовшки 0,5 сантиметрів, і нарізаєте смужками.

Кожна смужка повинна бути потім скачати пальцями в трубочку.

Далі викладає те, що вийшло на пергамент, і випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів, поки наша соломка не отримає золотистий колір. З такими пропорціями вийде близько 45 паличок.

Варто зазначити, що готову соломку найкраще зберігати в закритій коробці, щоб якомога довше вона залишалася хрусткою.

Сирні палички, фото: скріншот з відео
Сирні палички, фото: скріншот з відео

Нагадаємо про простий рецепт, з яким впорається навіть новачок: як приготувати смачний джем із сезонної чорниці.

Раніше ми повідомляли, що для любителів гостренького: рецепт незвичайної закуски з огірків, що готується буквально кілька хвилин.