Під час сезону овочів можна приготувати безліч смакоти з баклажанів, зокрема, зробити консервацію. Однак багато господинь стикаються з тим, що вони можуть гірчити. На щастя, ця проблема легко вирішується.

"Синенькі" часто можуть віддавати гіркотою у сирому вигляді, тому перед приготуванням їх вимочують у солоній воді. Перш ніж розпочати "водні процедури", потрібно знати про деякі нюанси.

Баклажани на зиму, скріншот: YouTube
Баклажани на зиму, скріншот: YouTube

Так, баклажанам вистачить всього 30 хвилин у солоній холодній воді, щоб позбутися неприємної гіркоти. Однак кулінарам також варто дотримуватись пропорцій: 1 столова ложка солі на 1 літр прохолодної води. Співвідношення солі і води можна трохи змінювати, але все ж таки краще використовувати саме таку пропорцію.

Молоденькі баклажани зазвичай не гірчать, тільки старі та залежалі мають таку особливість. Як їх вимочувати:

Популярні новини зараз
За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще
  • Баклажани нарізаємо кружальцями або часточками
  • Розводимо сіль у холодній воді (1 столова ложка солі на літр води).
  • Нарізані шматочки баклажана поміщаємо в глибоку посудину з солоною водою і притискаємо їх зверху тарілкою, оскільки вони виринають у воді на поверхню. Вимочуємо овоч 30 хвилин, після чого перекладаємо баклажани на друшляк і промиваємо в холодній проточній воді.

Баклажани, фото freepik
Баклажани, фото freepik

Нагадаємо, ніколи не їжте кукурудзу ввечері: у чому небезпека улюблених літніх ласощів і кому її точно не можна вживати

Раніше ми писали про те, що залежить від чистоти: як відмити раковину від жовтого нальоту без побутової хімії

Як повідомляв Знай.ua, смажити, варити чи запікати? Дієтологи розповіли, як зробити картоплю максимально корисною.