Як відомо, виноробство - мистецтво, секретам якого потрібно вчитися роками, проте завжди можна спробувати приготувати його вдома самому.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗрозуміло, що не все може вийти з першого разу, і воно трохи відрізнятиметься від того, яке роблять професіонали, проте, якщо правильно розрахувати всі пропорції, то все обов'язково вийде.
Зараз ми розповімо вам, як приготувати ягідне вино. Дуже легкий рецепт, який впорається кожен.
У перший день потрібно взяти 2,5 кілограми будь-яких ягід, після його їх подрібнити - тобто стовкти. Далі додаємо 50 г ізюму та 400 мілілітрів води.
На другий день потрібно додати 200 г цукру, і ще стільки ж води.
Далі йде перерва, майже тиждень, весь цей час напій наполягає. На 8-й день потрібно віджати масу, і додати ще 200 мілілітрів води і 200 г цукру, після чого встановити гідрозатвор, або просто використовувати гумову рукавичку, а на пальці голкою проробити невелику дірку.
11 день – до маси додати 200 мл води і 100 г цукру; в чашу (під гідрозатвор) - 500 мл води і 500 г цукру.
17-й день - віджати масу, в отриманий сік додати 400 г цукерки, 400 мл води і перелити в сулію з гідрозатвором.
Через 21 день, тобто три тижні, додаємо знову 400 мілілітрів води та 200 г цукру. Коли бродіння закінчиться, рукавичка почне поступово опускатися. Вино зливає від осаду і розливаємо по заздалегідь підготовлених тарах.
Виходить неймовірно смачно, а головне – бюджетно. Це в рази економніше, ніж купувати щоразу на гуляння нову пляшку.
Нагадаємо, що якщо не зробите цю закрутку , то сильно пошкодуєте: рецепт густого варення зі слив.
Раніше ми повідомляли про відпочинок у спеку і без головного болю вгамує безалкогольний Апероль Шприц: як зробити смачніше.