Смажена картопля, напевно, найпопулярніша страва на столі в українців. Вона заощадить ваш бюджет і може приготувати навіть дитина.

Однак існують кілька хитрощів, які дозволять зробити смак вашої страви неперевершеною, а гостей задоволеними і ситими.

Смажена картопля, скріншот: YouTube
Смажена картопля, скріншот: YouTube

НЕ ЗАБУДЬТЕ ПРО ЧАСНИК

В основному смажену картоплю заведено готувати з цибулею. Таке поєднання продуктів стало справжньою класикою. Однак часник зробить частування ароматнішим і неймовірно апетитним. Часник слід порубати ножем і відправляти разом із сіллю. Як правило, це робиться за 2-3 хвилини до кінця приготування.

Спеції. Фото: скрін youtube
Спеції. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Зміни у мобілізації з 1 червня: кого ТЦК призиватиме на загальних умовах Гороскоп на літо-2025 для всіх знаків Зодіаку: Рибам не реагувати на колишніх, а Водоліям можна втекти Важливі оновлення у "Резерв+": декілька секунд на те, чого чекали тиждень Пенсіонерам готують допомогу – по 4000 грн кожному: хто у списках на виплати
Показати ще

ДВІ АРОМАТНІ СПЕЦІЇ

Дехто вважає, що в смажену картоплю спеції додавати не потрібно, оскільки страва загубиться на їхньому тлі. Проте досвідчені кулінари із цією позицією не згодні.

Найкращим вибором для смаженої картоплі стануть копчена паприка та куркума. В результаті картопля стане смачнішою та ароматнішою. Також страва вийде апетитного золотистого відтінку.

рослинна олія, фото:sovkusom
рослинна олія, фото:sovkusom

НЕ ЗАБУДЬТЕ ПРО ОЛІЮ

Деякі побоюються зробити страву жирнішою, але якщо ви вживаєте її не щодня, то особливої ​​шкоди очікувати не варто. Тому можна ввести трохи вершкового масла для особливої ​​текстури та незабутніх смакових якостей.

Смажена картопля, фото з вільних джерел
Смажена картопля, фото з вільних джерел

Нагадаємо, що якщо не зробите цю закрутку, то сильно пошкодуєте: рецепт густого варення зі слив.

Раніше ми повідомляли про відпочинок у спеку і без головного болю вгамує безалкогольний Апероль Шприц: як зробити смачніше.

Також ми повідомляли, що варення на сковорідці – це дуже смачно: як приготувати відмінну консервацію зі смородини, рецепт.