Кабачки як ананаси на зиму – це чудовий спосіб приготування смачного і недорогого "десерту-обманки", адже ніхто навіть не зрозуміє, що у банку ховається овоч.

Готуються такі кабачки дуже швидко, а зберігаються консервовані кабачки в ананасовому соку всю зиму в прохолодному місці. Їх можна додавати до салатів, замінюючи ними справжні фрукти, або просто подавати як десерт.

Ананаси з кабачків, скріншот
Ананаси з кабачків, скріншот

Інгредієнти:

  • 1,5 кг кабачків;
  • 750 мл ананасового соку;
  • 250 г цукру;
  • 1,5 ч. л лимонної кислоти.

Як приготувати:

Очистимо кабачки овочечисткою. Розріжемо вздовж і видалимо насіння. Дуже зручно для цього використати столову ложку. Вичищені "човники" нарізаємо півкільцями, а півкільця - кубиками.

Далі, в каструлю наллємо 750 мл ананасового соку і поставимо її на вогонь. Додамо 250 г цукру і 1,5 чайної ложки лимонної кислоти. Коли цукор розчиниться, викладемо в сироп кубики кабачків і добре перемішаємо. Зменшуємо вогонь до середнього і варимо кабачки без кришки близько 20 хвилин, видаляючи піну, що утворилася.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Поки варяться наші "ананаси", простерилізуйте банки. Найкраще брати баночки невеликого обсягу. Готові кабачки як ананаси розкладемо по підготовленій тарі та заллємо ароматним сиропом.

Накриємо банки прокип'яченими кришками і поставимо стерилізуватися в каструлю з водою на 15 хвилин. Відлік часу слід вести з моменту закипання води. Ну, і насамкінець, закрутимо заготівлю з ананасових кабачків кришками, перевернемо і укутаємо на добу.

Ананаси з кабачків, скріншот
Ананаси з кабачків, скріншот

Нагадаємо, що каша з м'ясом у банку стане порятунком при відключеннях світла: найнеобхідніший рецепт на зиму.

Раніше ми повідомляли, що ікру відсуньте убік: кабачковий паштет із сиром стане ідеальною намазкою, рецепт.