Залежно від сорту, кущі червоної та чорної смородини зріють з початку червня до вересня, тому господарки ще мають можливість приготувати смачну консервацію.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОднак з цієї ягідки виходять не тільки чудові компоти та варення, а й пироги. Даний рецепт однозначно заслуговує на увагу, так як готувати пиріг дуже просто, але на смак він перевершить навіть ресторанну випічку.
Інгредієнти:
- Борошно 1.5 склянки
- Олія вершкове 82% 125 г
- Цукор 220 гр
- Розпушувач 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Яйце куряче, велике 3 шт.
- Крохмаль 1 ст. л.
- Смородина чорна 600 г
Спосіб приготування:
З'єднайте борошно з|із| холодною олією і перетріть руками в дрібну крихту. Додайте 100 г цукру, півчайної ложки розпушувача і дрібку солі. Відокремте білки від жовтків і додайте жовтки в тісто, відкладіть білки. Замісіть руками тісто, скачайте його в коло та загорніть у харчову плівку. Покладіть у холодильник на півгодини.
Білки збийте до пишної піни, додайте цукор, розпушувач, столову ложку борошна і крохмаль. Додайте смородину, обережно перемішайте ложкою.
Змастіть форму вершковим маслом, викладіть тісто в неї і розділіть руками по дну, сформуйте бортики. Викладіть начинку і випікайте у розігрітій на 180 градусів духовці протягом 15 хвилин. Далі зменште температуру до 150 градусів і випікайте ще 15 хвилин.
Нагадаємо, що українська долма: рецепт голубців із бурякового листя та без м'яса.
Раніше ми повідомляли, що без світла лише так: рецепт ягідного вина, яке розфарбує ваш Новий рік, але готуйте вже зараз.
Також стало відомо про те саме тісто для пирогів, булочок та млинців: розкрито перевірені пропорції.