Багато хто з нас звик використовувати кефір як основу для млинців або оладок, але чи знали ви, що заморожений кефір може стати справжнім скарбом на кухні? Цей простий лайфгак допоможе вам перетворити звичайний кисломолочний продукт на смачний та корисний вершковий сир, який можна використовувати в різноманітних стравах.

Що відбувається при заморожуванні кефіру?

Кефір — це не лише чудова основа для випічки чи напій для здоров'я, а й ідеальний інгредієнт для приготування домашнього сиру. Все, що вам потрібно зробити, — це заморозити кефір. Після заморожування і розморожування його структура змінюється, перетворюючи його на масу, схожу на вершковий сир.

Кефір, фото championat
Кефір, фото championat

Як заморозити кефір правильно

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще
  1. Візьміть пакет або інше зручне пакування, яке легко буде витягти з морозильної камери.

  2. Помістіть кефір у морозильну камеру і залиште його там на добу або більше. Важливо, щоб продукт замерз повністю.

Процес розморожування

  1. Найкраще залишити кефір розморожуватися на ніч.

  2. Після того, як кефір розморозиться, вийміть його з пакування і покладіть у друшляк або сито, вистеливши кількома шарами марлі. Це дозволить відокремити сироватку, яку можна використати для випічки або інших страв.

Що можна приготувати із замороженого кефіру?

Після розморожування кефіру ви отримаєте вершковий сир без звичної кислинки, яка є в кефірі. Такий сир ідеально підходить для різних кулінарних експериментів:

  • Сирні намазки. Додайте сіль, перець або інші спеції на свій смак, і намазуйте на хліб або крекери.

  • Салатні заправки. Змішайте сир з оливковою олією, гірчицею, сіллю та перцем для оригінальної заправки.

  • Десерти та випічка. Завдяки своїй текстурі, сир із замороженого кефіру можна використовувати в рецептах чизкейків або інших солодких страв, де зазвичай використовується сир Філадельфія.

Нагадаємо, З'їсться увесь без залишку: рецепт консервації гострого перцю на зиму

Раніше ми розповідали, що Це смачніше за будь-які пиріжки: рецепт ароматних кексів із зеленою цибулею - найлітніша страва

Також, І освіжить, і оздоровить, і підніме настрій: найсмачніший морс із смородини, простий рецепт