Досвідчені господині консервують не лише овочі та фрукти, а й роблять повноцінні заготівлі для страв, наприклад – для розсольника. Це концентрована суміш для супчика у банку.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВзимку така заготовка однозначно заощадить час на кухні, адже залишиться лише зварити бульйон, додати картоплю та вміст баночки. Все, смачний розсольник буде готовим. При цьому рецепт заготівлі елементарний і без стерилізації.
Інгредієнти:
- Огірки (солоні або мариновані) – 1 кг
- Помідори – 0,5 кг
- Морква – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста - 3 шт.
- Перлівка – 200 г
- Вода – 0,5 склянки
- Рослинна олія – 50 мл
- Оцет (9%) – 2,5 ст.
- Цукор – 1 ст.
- Сіль - 0,5 ч. л.
Як приготувати, покроковий рецепт:
- Попередньо замочіть перловку у холодній воді на 1 годину. Солоні огірки наріжте середніми кубиками. Моркву очистіть і натріть на тертці, цибулю дрібно наріжте.
- Помідори промийте, наріжте дрібними кубиками, помістіть у каструлю для варіння. Додайте сіль, цукор, олію, перемішайте і доведіть до кипіння.
- Влийте воду, додайте перловку та інші овочі. Повторно доведіть до кипіння заготовку і проваріть на середньому вогні протягом 20 хвилин, періодично помішуючи. За 5 хвилин до готовності введіть оцет, перемішайте.
- Заготовку, що кипить, розфасуйте в заздалегідь простерилізовані банки, закатайте, переверніть вгору дном і залиште до повного охолодження. Охолоджений розсольник перенесіть на зберігання у прохолодне темне місце.
Нагадаємо, що почався сезон гарбуза: як приготувати смачні та шалено корисні оладки, рецепт.
Раніше ми повідомляли, що здивуйте всіх гостей за новорічним столом: як зберегти свіжі хрусткі огірки "наче з грядки" аж до зими.