Баклажани можна не лише консервувати на зиму, а й готувати з них швидкі та смачні закуски. Користь овочів зберігається, якщо запікати в духовці.

Ідеєю приготування швидкої закуски з баклажанів у духовці поділилася фудблогерка Євгенія Карпюк у Instagram.

Баклажани по-італійськи. Фото Instagram
Баклажани по-італійськи. Фото Instagram

Дівчина розповіла про страву італійської кухні, яка прикрасить будь-який святковий стіл та порадує ваших близьких.

Інгредієнти:

  • баклажани
  • сіль, перець
  • оливкова олія
  • італійські трави
  • 1 помідор
  • 1зуб. часнику
  • базилік

Баклажани по-італійськи. Фото Instagram
Баклажани по-італійськи. Фото Instagram

Популярні новини зараз
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

Для соусу:

  • сіль
  • орегано
  • оливкова олія
  • моцарела
  • помідорки чері
  • пармезан
  • базилік
  • перепелині яйця

Спосіб приготування:

Баклажани ріжемо товстими кружальцями. Робимо надрізи. Додаємо сіль, трави, олію. І запікаємо 30хв. за 180С.

Баклажани по-італійськи. Фото Instagram
Баклажани по-італійськи. Фото Instagram

Саме тоді робимо томатний соус. Такий самий соус ми робимо для домашньої піци.

Баклажани по-італійськи. Фото Instagram
Баклажани по-італійськи. Фото Instagram

У блендер додаємо всі інгредієнти, подрібнюємо. Потім пересипаємо в каструльку та уварюємо на слабкому вогні. У соусі не повинно залишитися багато вологи. Спробуйте, можливо, вам захочеться додати сіль, або навіть цукор.

Баклажани по-італійськи. Фото Instagram
Баклажани по-італійськи. Фото Instagram

Дістаємо баклажани. Мажемо цим соусом. Зверху моцарелла, чері, яйця, пармезан. І відправляємо ще на 10 хв у духовку. Прикрашаємо базиліком. Приємного апетиту!

Баклажани по-італійськи. Фото Instagram
Баклажани по-італійськи. Фото Instagram

Нагадаємо, що почався сезон гарбуза: як приготувати смачні та шалено корисні оладки, рецепт.

Раніше ми повідомляли, що здивуйте всіх гостей за новорічним столом: як зберегти свіжі хрусткі огірки "наче з грядки" аж до зими.

Також стало відомо, що 30 хвилин і найкраща закуска у вашому житті готова: рецепт маринованих баклажанів. Всі процеси дуже прості, за фактом потрібно лише відварити порізані овочі і додати смачний маринад.