Грибні котлети з вівсянкою – чудова альтернатива м'ясній страві. Гриби зроблять страву ароматною, а цибуля додасть соковитості.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЩоб приготувати страву, знадобиться трохи зусиль, але смак того вартий.
Для приготування незвичайних котлет необхідно підготувати інгредієнти:
-
Пластівці вівсяні – 150 г;
Популярні новини заразЄ умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажуПоказати ще -
Печериці – 250 грамів;
-
Цибуля – 115 грамів;
-
Часник – 2 зубчики;
-
Яйце – 1 штука;
-
Борошно – 100 г;
-
Сіль – до смаку;
-
Перець – до смаку.
Залийте вівсянку 400 мл окропу і залиште на півгодини, щоб вівсянка набухнула. Цибулю слід очистити і дрібно порізати. Гриби помити, очистити та порізати маленькими шматочками.
На сковороді розігрійте олію, покладіть туди цибулю і обсмажте до золотої скоринки.
До майже готової цибулі потрібно додати гриби та смажити до випарювання води. Нарізати дрібно петрушку, а часник вичавити, натерти або дрібно порізати.
Приготування фаршу
До вівсяних пластівців необхідно додати холодні цибулю з грибами, часник, яйце, борошно, сіль та перець. Суміш добре перемішати, сформувати в так званий фарш. Фарш повинен вийти досить тугим, а котлетки формуватимуться легко. З цієї кількості продуктів має вийти 10 котлет.
На сковороді розігріти олію і викласти сформовані котлети на гарячу сковороду. Обсмажити їх до золотистої скоринки з обох боків.
Готові грибні котлети слід викласти на паперові рушники, щоб зайва олія пішла. Котлети можна вживати як гарячими, і холодними.
Нагадаємо про маринований перець із часником за 30 хвилин: рецепт, з яким не треба чекати зими.
Раніше ми повідомляли про осінній салат без краплі майонезу: груші, горіхи та сир – все, що вам потрібно, рецепт.