Коли осінь радує нас прохолодними днями та яскравими фарбами, хочеться зігрітися чимось смачним та затишним.

Одним із простих та улюблених рецептів для осінніх вечорів стане ароматний яблучний пиріг з корицею. Він порадує вас ніжним тестом та насиченим смаком, а головне – приготувати його легко та швидко, без складних інгредієнтів.

Яблучний пиріг / фото: Pixabay
Яблучний пиріг / фото: Pixabay

Інгредієнти:

  • Яблука - 4-5 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор — 150 г
  • Борошно - 200 г
  • Олія вершкове - 100 г
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Кориця - 1-2 ч. л.
  • Сіль - щіпка
  • Ванільний цукор - 1 ч. л. (за бажанням)

Приготування:

  1. Підготовка яблук. Очистіть яблука від шкірки та серцевини, наріжте часточками чи невеликими кубиками. Можна злегка збризкати їх лимонним соком, щоб не потемніли.

  2. Приготування тіста. У глибокій мисці збийте яйця із цукром до легкої піни. Додайте розм'якшене вершкове масло та ванільний цукор, якщо використовуєте. В окремій ємності змішайте борошно, розпушувач, дрібку солі та корицю. Поступово додайте суху суміш до яєчної маси, акуратно перемішуючи, щоб тісто вийшло однорідним.

    Популярні новини зараз
    Мобілізація посилиться: чого очікувати українцям найближчим часом Не врятують навіть оновлені дані: кого з чоловіків примусово доставлять до ТЦК Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
    Показати ще
  3. Випікання. Розігрійте духовку до 180 °C. Форму для випікання змастіть олією і злегка присипте борошном. Вилийте тісто у форму та рівномірно розподіліть яблука поверх тіста, злегка втопивши їх усередину.

  4. Запікання. Поставте пиріг у духовку на 30-35 хвилин. Готовність можна перевірити зубочисткою – якщо вона виходить сухою, пиріг готовий.

  5. Подача. Остудити пиріг трохи перед подачею. За бажанням посипте його цукор

Яблучний пиріг, кадр з відео
Яблучний пиріг, кадр з відео

Нагадаємо, що ви ніяк цю страву не зіпсуєте: рецепт картоплі з хрусткою скоринкою.

Раніше ми повідомляли, що тепер ніякого вінегрету: рецепт запеченого буряка з горіхами та сиром.