Осінь — сезон груш, проте часто вони ще тверді, коли з’являються на полицях магазинів. Груші — одні з небагатьох фруктів, які не дозрівають на дереві, тому постачальники зривають їх недозрілими, щоб доставити без пошкоджень.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗа словами кулінарної авторки Абри Беренс, ідеально стиглі груші — рідкість, тож краще знати кілька простих способів, як допомогти їм дозріти вдома-
Перший спосіб — залишити груші за кімнатної температури. Цей процес займе кілька днів, і фрукт дозріє природно. Щоб прискорити дозрівання, розмістіть груші поруч із фруктами, які виділяють етилен, як-от банани чи яблука. Цей газ активує дозрівання. Ще один варіант — помістити груші в паперовий пакет, який утримує етилен навколо них, сприяючи швидшому дозріванню.
Перевірити, чи готова груша до вживання, можна простим натиском- злегка стискаючи пальцями біля основи, ви відчуєте легку м’якість, якщо фрукт дозрів. Перезрілий плід буде м’яким повністю. Іноді груші змінюють колір із зеленого на жовтий, коли дозрівають, а їхній аромат стає більш вираженим. Як зауважує Беренс, чим зріліша груша, тим яскравіший її запах.
Після дозрівання груші краще зберігати в холодильнику, де вони залишатимуться свіжими близько тижня. Холодна температура сповільнить процес дозрівання, хоча й не зупинить його зовсім. Але якщо покласти твердий плід у холодильник, він може так і не дозріти. Тому для найкращого смаку груші краще спершу дозріти при кімнатній температурі, а вже потім зберігати у прохолоді, якщо це необхідно.
Раніше ми повідомляли, з чим у жодному разі не можна змішувати золу і як вона впливає на грунт.
З Китаю завезли "клопів, що пукають", які знищують дерева- детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, чим удобрити яблуні взимку, щоб отримати кращий урожай наступного року.