Давайте приготуємо сезонну страву, яка теж зігріє в листопаді і буде смачною — теплий салат із печеним буряком, картоплею та козячим сиром.

Цей салат легкий, поживний та простий у приготуванні, а також чудово підходить для осені.

Теплий салат з буряком, кадр з відео
Теплий салат з буряком, кадр з відео

Інгредієнти:

  • 2 великі буряки
  • 3-4 картоплини
  • 100 г м'якого козиного сиру (можна замінити бринзою або фетою)
  • Жменя волоських горіхів
  • Жменя свіжого шпинату чи іншої зелені до смаку
  • Оливкова олія
  • Сіль та чорний перець за смаком
  • 1-2 ч. л. бальзамічного оцту (за бажанням)

Буряк. Фото: скрін youtube
Буряк. Фото: скрін youtube

Спосіб приготування:

Запікання овочів. Розігрійте духовку до 200 °C. Буряк і картопля добре промийте, очистіть і наріжте кубиками. Викладіть овочі на лист, полийте оливковою олією, посоліть і поперчіть. Запікайте приблизно 30-40 хвилин, поки буряк і картопля не стануть м'якими.

Популярні новини зараз
Торкнеться учнів 5-7 класів: у МОН анонсували нововведення Зупинив авто - отримав повістку: що необхідно знати водіям про свої права Облави ТЦК збираються посилити: де шукатимуть ухилянтів найчастіше Українцям можуть припинити соціальні виплати: кому треба поквапитись за новими правилами
Показати ще

Обсмаження горіхів. Поки овочі запікаються, обсмажте волоські горіхи на сухій сковороді на середньому вогні, щоб вони стали ароматнішими. Це займе близько 2-3 хвилин. Слідкуйте, щоб горіхи не підгоріли, потім остудіть і порубайте їх ножем.

Горіх волоський, скріншот: YouTube
Горіх волоський, скріншот: YouTube

Складання салату. У великій мисці змішайте запечені овочі з листочками шпинату чи іншої зелені. Розламайте козячий сир на невеликі шматочки і додайте салат. Посипте волоськими горіхами для хрусткої текстури.

Заправлення. Полийте салат невеликою кількістю оливкової олії та бальзамічного оцту (за бажанням). Перемішайте, щоб усі інгредієнти просочилися заправкою.

Подання. Перекладіть салат на тарілку і подавайте відразу, поки овочі ще теплі. Салат можна доповнити тостами чи свіжим хлібом.

Нагадаємо, що тепер завжди готуватимете, а не купуватимете: відмінний маринад для оселедця, який вразить усіх, рецепт.

Раніше ми повідомляли, що з випічкою більше не треба морочитись: дуже простий, але святковий торт зі сметанним кремом, рецепт.