Щоб авокадо не почорніло і довше залишалося свіжим, існують прості способи зберігання, які варто знати.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЕксперт із харчових продуктів Карл Грем розповів, як правильно зберігати розрізане авокадо, щоб не викидати його через швидке псування,
Найголовніше правило – тримати фрукт у герметичному контейнері в холодильнику. Такий метод мінімізує контакт авокадо з повітрям, що уповільнює процес його псування. Це ідеальний спосіб для збереження ніжного м’якуша свіжим на кілька днів.
Щоб додатково захистити авокадо від потемніння, варто скористатися ще однією хитрістю. Експерт радить змастити поверхню м’якоті соком лимона або лайма. У соку цих фруктів є лимонна кислота, яка нейтралізує дію ферментів, що викликають окислення.
"Коли м'якуш авокадо контактує з киснем, ферменти починають хімічну реакцію, яка робить його коричневим. Лимонна кислота гальмує ці ферменти, допомагаючи зберігати привабливий зелений колір"
Отже, якщо ви хочете, щоб ваше авокадо залишалося смачним і свіжим, покладіть його в контейнер і злегка збризніть соком лимона чи лайма. Це допоможе зберегти фрукт для приготування улюблених страв або закусок, навіть якщо він уже був розрізаний.
Раніше ми повідомляли, огірки будуть ніби щойно з грядки – як зберігати їх свіжими, щоб їсти навіть взимку.
Не класти на дверцята холодильника і гострим кінцем вгору - це ще не все, як максимально подовжити свіжість яєць- більш детально на Знай.ua.
Нагадаємо, як зберегти буряк свіжим, прості хитрощі від шеф-повара.