Смачні десерти та випічку можна приготувати без олії, яєць та цукру. Саме в цьому перевага морквяного торта, який підходить навіть для тих, хто дотримується дієти.

Користь моркви заперечувати не можна, а у поєднанні з фініками, волоським горіхом та іншими інгредієнтами – вона буквально зростає в рази. До того ж цей рецепт простий та дієтичний, без цукру та шкідливих продуктів.

Морквяний торт без випічки, фото sovkusom
Морквяний торт без випічки, фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Морква 5 шт.
  • Кориця 0,5 год. л
  • мелений імбир 2 тріски.
  • Мускатний горіх 1 тріска.
  • Кокосова стружка 1 скл.
  • Фініки 1 скл.
  • Волоські горіхи 1 скл.
  • Йогурт 300 л
  • Стевія до смаку
  • Рисове борошно 3 год. л.

Морква. Фото: Youtube
Морква. Фото: Youtube

Процес приготування:

Очищаємо моркву. Натираємо її на тертці з дрібними отворами. Віджимаємо моркву від зайвої вологи. Поміщаємо її у глибоку ємність.

Популярні новини зараз
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім Змінили умови для "броні" від мобілізації: деталі масштабних змін В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу Школи визначились з датою зимових канікул: скільки відпочиватимуть діти
Показати ще

Подрібнюємо волоські горіхи до стану дрібної крихти, використовуючи блендер. Замочуємо фініки на 10 хвилин у теплій воді. Видаляємо кісточки. Викладаємо фініки у чашу блендера до горіхів. Перебиваємо до однорідної маси.

Горіхово-фінікову кашку додаємо до натертої моркви. Всипаємо кокосову стружку та мелену корицю. Додаємо імбирний порошок та мускатний горіх. Перемішуємо усі інгредієнти. Потім перебиваємо їх занурювальним блендером до однорідності.

Готуємо крем. В окремій глибокій ємності з'єднуємо густий йогурт з рисовим борошном та підсолоджувачем. Добре перемішуємо всі інгредієнти.

Морквяний торт без випічки, фото sovkusom
Морквяний торт без випічки, фото sovkusom

Формуємо торт. Викладаємо на блюдо перший шар з морквяної маси, формуючи круглий корж. Змиваємо його кремом.

Збираємо торт, чергуючи таким чином шари. Зверху викладаємо крем на півгодини в холодильник.

Нагадаємо, що тепер завжди готуватимете, а не купуватимете: відмінний маринад для оселедця, який вразить усіх, рецепт.

Раніше ми повідомляли, що з випічкою більше не треба морочитись: дуже простий, але святковий торт зі сметанним кремом, рецепт.