Коли справа доходить до випічки, про калину дуже рідко згадують, тим самим припускаючи великої помилки.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВона має особливий, терпкий і кислуватий смак, який добре поєднується з піщаним тестом.
Тертий пиріг з калиною за цим рецептом ідеально смакуватиме осіннього холодного вечора, під чашку чаю і в колі близьких друзів, яких ви точно зможете вразити такою незвичайною випічкою.
Інгредієнти:
- Калина 300 гр
- Олія вершкове 100 г
- Яйця курячі 1 шт.
- Борошно пшеничне 200 г
- Розпушувач 1 ч. л.
- Крохмаль 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Масло витягніть з холодильника, нехай нагріється до кімнатної температури. Викладіть його в миску, додайте|добавляйте| цукор і перемішайте. Додайте в суміш яйце і знову все перемішайте. Поступово всипте борошно з розпушувачем та замісіть еластичне тісто, щоб не липло до рук.
Розділіть тісто на дві частини. Меншу частину (майже одну третину) тесту покладіть у холодильник чи морозильну камеру, а велику залиште.
Калину добре помийте і дайте стекти рідини на друшляк. Пюрируйте в блендері, а потім ще й протріть калину збиту через сито. Далі калинове пюре переведіть у каструлю і додайте цукор. Поставте на вогонь та проваріть до розчинення цукру в середньому вогні, після чого додайте крохмаль. Доведіть суміш до повного розчинення крохмалю. Потім дайте охолонути.
Тепер більшу частину тесту розподіліть формою для запікання. Зверху по тесту розподіліть охолоджену калинову начинку. Меншу частину тіста витягніть із морозилки і натріть на тертці по всій поверхні пирога. Випікайте в розігрітій до 180 ° С духовці 30-35 хвилин.
Нагадаємо, шо якщо запити узваром, то настане рай на землі: рецепт грибного жульєна в картопляних горщиках.
Раніше ми повідомляли, що овочі допоможуть зробити чудовий десерт: рецепт морквяного торта з йогуртом та горіхами.