Гречка – частий гість на столах українців і це справді один із найпопулярніших гарнірів. Але навіть з нею, точніше з її приготуванням, можна наробити помилки.

Так-так, не дивуйтеся. У вас було хоч раз таке, що гречка вийшла сухою? А може, це постійне явище. Ні, це не один із показників норми. Є відразу 5 помилок, які ви могли припуститися, через які гречка вийшла сухою.

Гречка / фото: Pixabay
Гречка / фото: Pixabay

Не купуйте пропарену крупу

Варіння пропареної гречаної крупи займає близько 5 хвилин і на цьому її плюси закінчуються. На смак вона буде дещо іншою, тижня звичайна, а користь від неї зменшиться в рази.

Не варіть гречку одразу

Перед варінням гречану крупу рекомендується обсмажити на сковороді – з олією чи ні. В результаті ви отримаєте куди більш насичену та ароматну страву.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 9-15 грудня для всіх знаків Зодіаку: неприємності Овнів, щастя Львів та втрати Козерогів Гороскоп на неділю, 8 грудня: не бійтеся бути лінивими – це теж іноді корисно Змусять відмовитись від усіх виплат: українцям готують нові правила соціальної допомоги В Україні із 1000 заявок схвалили допомогу на дрова лише 70: "Люди – це мотлох тут, живе тільки апарат..."
Показати ще

Не використовуйте холодну воду

Після обсмажування крупу потрібно залити водою, тільки не холодною, а гарячою, щоб утворилася гаряча пара, яка і пропарюватиме гречку, адже, як відомо, найсмачнішою виходить каша, пропарена в каструлі на маленькому вогні.

гречка
гречка

Варіть у високій каструлі з вузьким дном

Використання широкої каструлі – ще одна помилка. Вам потрібна саме висока каструля з вузьким дном – це, знову ж таки, необхідно для того, щоб каша пропарювалася і вийшла смачною та розсипчастою.

Не відкривайте кришку

Піднімати кришку і перемішувати гречану кашу під час варіння не слід - натомість засікайте 10-12 хвилин і протягом цього часу не знімайте кришку з каструлі. Цієї кількості хвилин каші достатньо для того, щоб пропаритися та стати смачною. Не хвилюйтеся - якщо ви включили полум'я на невелику потужність, гречка не пригорить.

Гречка, фото: Знай.ua
Гречка, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що не нудотно солодко і до чаю чудово: рецепт тертого пирога з калини.

Раніше ми повідомляли про простий спосіб, як нарізати цибулю без сліз.