Кожному з нас хоч одного разу бабуся готувала запечені яблука з цукром та корицею.

Такі ласощі подавали на сніданок чи полудень, і ніколи не сумнівалися у його корисності. З роками простий рецепт дедалі більше вдосконалили, довівши його до повноцінної страви.

Запечені яблука, фото: Знай.ua
Запечені яблука, фото: Знай.ua

Деяким до вподоби традиційні яблука з цукром, приготовані до рум'яності в духовці з особливим запахом, який неможливо забути. Українська блогерка Вікторія Дідус у своєму фуд-блоці показала, як можна урізноманітнити страву. Тільки від одного погляду прокидається апетит.

"Такі соковиті запечені яблука напевно виходять лише восени Або це просто я люблю їх готували, тільки коли падає сніг", - зазначила дівчина.

Популярні новини зараз
Від пенсії заберуть 20%: пенсіонерів можуть позбавити останніх копійок для виживання Молдавська криза може повторитися в Україні: крижані квартири, брак електроенергії та космічні тарифи Одним 300 грн, іншим – майже 600 грн: кому з пенсіонерів додадуть грошей цієї зими Пенсійний фонд заявив про нововведення для українців: що змінилося з 1 січня
Показати ще

Інгредієнти:

  • Яблука
  • Сир
  • Родзинки
  • Горіхи
  • Ванільний цукор
  • Обкладинка
  • Мед

Може знадобитися сметана, якщо сир сухий, а цукор до смаку.

Процес приготування:

Яблука миємо та зачищаємо від серединки.
Для начинки з'єднуємо сир, запарені в окропі родзинки, горіхи, ванільний цукор і звичайний цукор та сметана, якщо є потреба.

Середину посипаємо корицею, додаємо начинку, зверху знову корицю для аромату. Випікаємо 15-20 хв при 180 градусах.

Запечені яблука, скріншот із відео
Запечені яблука, скріншот із відео

Нагадаємо про ароматний яблучний пиріг, для якого не потрібно замішувати тісто: рецепт за 1 годину.

Раніше ми повідомляли про салат "Мімоза" з куркою: рецепт з новим поглядом на новорічну страву, кращу за класичний.

Також стало відомо, що бюджетніше не придумати: рецепт салату з капустою та кукурудзою для схуднення.