Капустяні котлети за цим рецептом виходять надзвичайно пишними та неймовірно смачними.

М'який смак і легка пряна нотка, напевно, допоможуть зробити ці чудові котлети з капусти однією з ваших улюблених овочевих страв.

Котлети з капусти, скріншот: YouTube
Котлети з капусти, скріншот: YouTube

Про цей рецепт розповіла одна з українських фудблогерш, яка часто ділиться милими відео у мережі YouTube.

Що потрібно із продуктів:

- Капуста - 700г
- Цибуля - 2шт
- Морква - 1шт
- Манка - 3-4ст.л
- Картопля - 2шт
- На смак, сіль та перець
- Сушений часник - 1ч.л
- Прованські трави - 0.5ч.л
- Мускатний горіх - 1/4ч.л
- Масло для жарки

Популярні новини зараз
ТЦК по новому шукатимуть ухилянтів: де вручать повістку 230 замість 220: Україна перейде на європейську напругу – як вплине на побутову техніку Ціна газу на наступний опалювальний сезон: "Нафтогаз" прийняв важливе рішення Нові правила мобілізації: жінок просять з'явитись в ТЦК – кого чекають в першу чергу
Показати ще

Котлети з капусти, скріншот: YouTube
Котлети з капусти, скріншот: YouTube

Спосіб приготування

Почнемо з того, що заллємо манну крупу водою (приблизно половиною склянки), вона має розбухнути. Наступним етапом буде капуста - її ми натрімо на великій тертці.

Котлети з капусти, скріншот: YouTube
Котлети з капусти, скріншот: YouTube

Цибулю почистимо і дрібно нашаткуємо її ножем. Усі підготовчі операції здійснено. Почнемо формувати котлетне тісто.

Котлети з капусти, скріншот: YouTube
Котлети з капусти, скріншот: YouTube

У ємність із натертою капустою викладемо дрібно порубану цибулю, розбухлу у воді манку, кілька ложок томатного соусу (у цьому рецепті був використаний томатний соус домашнього приготування, але відмінно підійде і покупний варіант).

Прованські трави, як і томатний соус, додаємо до смаку. Також до смаку додамо і сіль. Натиснути часник за допомогою часникудавки. Не забудемо про майонез (оскільки у складі інгредієнтів відсутні яйця, то він буде використаний як скріплюючий елемент).

Всі компоненти добре перемішаємо ложкою. Тісто має ліпитись. Якщо воно трохи рідкувате, слід додати пару ложок борошна.

Почекаємо, поки нагріється сковорода, в яку, зрозуміло, ви заздалегідь налили достатню для смаження кількість олії.

Котлети з капусти, скріншот: YouTube
Котлети з капусти, скріншот: YouTube

Зліплені котлетки викладемо на сковороду. На плиті виставимо найменший рівень вогню. Залишилося тільки почекати, поки всі котлети підсмажаться і можна братися за дегустацію.

Нагадаємо про пишні сирні булочки за 20 хвилин: без дріжджів, без очікувань - лише аромат та смак.

Раніше ми повідомляли, що коли хочеться смачненького: готуємо банановий пудинг без турбот, легендарний рецепт.