Картопля по-шведськи – ідеальне доповнення до м’ясних страв та запечених овочів. Вона готується з простих інгредієнтів і має воістину вражаючий смак та вигляд.

Для приготвування знадобляться наступні продукти:
  • 6 картоплин середнього розміру;
  • 30 г вершкового масла;
  • 30 мл оливкової олії;
  • сіль і перець за смаком;
  • дрібка сушеного розмарину.

Приготування

Ретельно очистіть від бруду та помийте картоплю, оскільки шкірка залишається під час запікання. Візьміть гострий ніж і обережно надріжте картоплини через кожні кілька міліметрів, не прорізаючи їх повністю. Для зручності можна помістити картоплині між дерев'яними паличками для їжі.

Розтопіть вершкове масло в каструлі та змішайте його з оливковою олією. Рівномірно розподіліть половину суміші по картоплі, переконавшись, що жир потрапив між скибочками. Посипте сіллю та перцем.

Популярні новини зараз
"Ми втрачаємо цих дітей": до правил НМТ хочуть внести зміни Ухилянтів не пошкодують: хто вже в розшуку ТЦК МОЗ обмежило тривалість уроків у школах: скільки будуть навчатися діти Вашу картку ПриватБанку можуть "заблокувати": що потрібно знати всім клієнтам
Показати ще

Розігрійте духовку до 230°C. Випікайте картоплю 30 хвилин. Після цього вийміть її, змастіть рештою суміші оливкової олії та вершкового масла та знову приправте сіллю та перцем.

Знов поставте картоплю в духовку, підтримуючи ту саму температуру. Випікайте ще 30 хвилин. Якщо краї почнуть підгорати, можна накрити її алюмінієвою фольгою.

Після виймання посипте картоплю сушеним розмарином. Також можно посипати її нарізаною зеленою цибулею.

Смачна картопля по-шведськи готова! Спробуйте, і ви точно будете готувати її ще не один раз.

Раніше портал Знай писав, як приготувати картоплю з грибним соусом, від якої слинки течуть, зберігайте рецепт

Крім того, ми повідомляли про 5 вибухових рецептів з кавуном, про які ви точно не чули (один – взагалі з іншої галактики).

Також портал інформував про смачну випічку для тих, хто не любить довго замішувати тісто та возитися з дріжджами: готуємо піцу-пиріг.