Норвезький торт – це поєднання м’якого бісквіту, хрусткого безе та кремової ванільної начинки. І все це зверху посипано смаженим мигдалем - погодтеся, це навіть звучить смачно!

Такий торт підійде для будь-якої події.

Норвезький торт з безе та мигдалем: фото скрін "Ютуб"
Норвезький торт з безе та мигдалем: фото скрін "Ютуб"

Для приготування знадобляться наступні продукти:

для бісквіту:

Популярні новини зараз
Нові тарифи: здорожчала важлива комунальна послуга Нова правила оплати комуналки: як заощадити на світлі та газі Терміни обмежені: що потрібно зробити пенсіонерам, щоб не втратити гроші ТЦК масово мобілізують пенсіонерів у жовтні: кому варто готуватись
Показати ще
  • 80 г вершкового масла;
  • 80 г пшеничного борошна;
  • 70 г цукру;
  • 3 яєчних жовтки;
  • 3 столові ложки молока;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • чверть чайної ложки солі;

для безе:

  • 3 яєчних білки;
  • 150 г цукру;
  • 40 г мигдальних пластівців або шматочків;
  • 1 чайна ложка лимонного соку;
  • чверть чайної ложки солі;

для крему:

  • 480 мл молока;
  • 300 г вершків для збивання 36%;
  • 100 г цукру;
  • 3 яєчних жовтки;
  • 30 г картопляного крохмалю;
  • 30 мл води;
  • 1 столова ложка пшеничного борошна;
  • 5 г желатину;
  • 2 чайні ложки ванільного екстракту;
  • 1 дрібка солі.

Приготування

1. У великій мисці збийте масло з цукром до пишної маси. Додавайте жовтки по одному, добре перемішуючи після кожного додавання. Потім додайте молоко та ванільний екстракт.

Додайте просіяне борошно, розпушувач і сіль. Обережно перемішайте з масляною сумішшю.

Застеліть дві форми для випікання розміром 20x30 см пергаментним папером. Рівномірно розподіліть суміш між ними.

2. У великій мисці збийте яєчні білки з сіллю до утворення стійких піків. Додайте лимонний сік.

Поступово додавайте цукор і продовжуйте збивати, доки не утворяться стійкі піки.

Рівномірно розподіліть безе по обох коржах.

Підсмажте мигдаль на сухій сковороді до світло-коричневого кольору. Посипте ним безе.

Норвезький торт з безе та мигдалем: фото скрін "Ютуб"
Норвезький торт з безе та мигдалем: фото скрін "Ютуб"

Поставте обидві основи в розігріту до 165 °C духовку та випікайте 25-30 хвилин до золотисто-коричневого кольору.

Вийміть і дайте охолонути.

3. Вилийте молоко в каструлю та доведіть його до кипіння.

У мисці збийте яєчні жовтки з цукром і сіллю, потім додайте борошно та крохмаль. Добре перемішайте.

Поступово додавайте молоко та нагрівайте, постійно помішуючи, доки воно не закипить і не загусне.

Зніміть з вогню та додайте екстракт ванілі. Перелийте суміш у чисту ємність і щільно накрийте харчовою плівкою. Дайте повністю охолонути.

Розчиніть желатин у воді та залиште на 5-10 хвилин для набухання. Потім обережно нагрійте його, перемішайте та влийте у ванільну суміш. Перемішайте.

Взбиті вершки: фото скрін Ютуб
Взбиті вершки: фото скрін Ютуб

У мисці збийте жирні вершки до утворення стійких піків. Обережно вмішайте їх у ванільну суміш.

4. Викладіть шар бісквіта у форму (безе догори). Потім рівномірно розподіліть зверху ванільний крем і викладіть зверху бісквіт з безе.

Охолодіть норвезький торт щонайменше на 3 години. Подавайте холодним, як тільки крем повністю застигне.

Готується цей торт не так складно, як здається на перший погляд. Варто один раз спробувати, і він має всі шансти стати вашим улюбленим.

Раніше портал Знай писав про десерт, заради якого хочеться жити: крем-брюле з хрусткою карамельною скоринкою прямо у вас вдома.

Крім того, ми повідомляли про осінь у банці: рецепт гарбузово-пряного сиропу, який перетворить каву та десерти на магію.

Також портал інформував, що кохання на порозі: ці три знаки Зодіаку незабаром забудуть, що така самота.