Норвезький торт – це поєднання м’якого бісквіту, хрусткого безе та кремової ванільної начинки. І все це зверху посипано смаженим мигдалем - погодтеся, це навіть звучить смачно!
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТакий торт підійде для будь-якої події.
Для приготування знадобляться наступні продукти:
для бісквіту:
- 80 г вершкового масла;
- 80 г пшеничного борошна;
- 70 г цукру;
- 3 яєчних жовтки;
- 3 столові ложки молока;
- 1 чайна ложка ванільного екстракту;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- чверть чайної ложки солі;
для безе:
- 3 яєчних білки;
- 150 г цукру;
- 40 г мигдальних пластівців або шматочків;
- 1 чайна ложка лимонного соку;
- чверть чайної ложки солі;
для крему:
- 480 мл молока;
- 300 г вершків для збивання 36%;
- 100 г цукру;
- 3 яєчних жовтки;
- 30 г картопляного крохмалю;
- 30 мл води;
- 1 столова ложка пшеничного борошна;
- 5 г желатину;
- 2 чайні ложки ванільного екстракту;
- 1 дрібка солі.
Приготування
1. У великій мисці збийте масло з цукром до пишної маси. Додавайте жовтки по одному, добре перемішуючи після кожного додавання. Потім додайте молоко та ванільний екстракт.
Додайте просіяне борошно, розпушувач і сіль. Обережно перемішайте з масляною сумішшю.
Застеліть дві форми для випікання розміром 20x30 см пергаментним папером. Рівномірно розподіліть суміш між ними.
2. У великій мисці збийте яєчні білки з сіллю до утворення стійких піків. Додайте лимонний сік.
Поступово додавайте цукор і продовжуйте збивати, доки не утворяться стійкі піки.
Рівномірно розподіліть безе по обох коржах.
Підсмажте мигдаль на сухій сковороді до світло-коричневого кольору. Посипте ним безе.
Поставте обидві основи в розігріту до 165 °C духовку та випікайте 25-30 хвилин до золотисто-коричневого кольору.
Вийміть і дайте охолонути.
3. Вилийте молоко в каструлю та доведіть його до кипіння.
У мисці збийте яєчні жовтки з цукром і сіллю, потім додайте борошно та крохмаль. Добре перемішайте.
Поступово додавайте молоко та нагрівайте, постійно помішуючи, доки воно не закипить і не загусне.
Зніміть з вогню та додайте екстракт ванілі. Перелийте суміш у чисту ємність і щільно накрийте харчовою плівкою. Дайте повністю охолонути.
Розчиніть желатин у воді та залиште на 5-10 хвилин для набухання. Потім обережно нагрійте його, перемішайте та влийте у ванільну суміш. Перемішайте.
У мисці збийте жирні вершки до утворення стійких піків. Обережно вмішайте їх у ванільну суміш.
4. Викладіть шар бісквіта у форму (безе догори). Потім рівномірно розподіліть зверху ванільний крем і викладіть зверху бісквіт з безе.
Охолодіть норвезький торт щонайменше на 3 години. Подавайте холодним, як тільки крем повністю застигне.
Готується цей торт не так складно, як здається на перший погляд. Варто один раз спробувати, і він має всі шансти стати вашим улюбленим.
Раніше портал Знай писав про десерт, заради якого хочеться жити: крем-брюле з хрусткою карамельною скоринкою прямо у вас вдома.
Крім того, ми повідомляли про осінь у банці: рецепт гарбузово-пряного сиропу, який перетворить каву та десерти на магію.
Також портал інформував, що кохання на порозі: ці три знаки Зодіаку незабаром забудуть, що така самота.