Гречку називають царицею серед круп завдяки її багатому складу. Вона містить залізо, магній і клітковину, що робить її ідеальним вибором для здорового харчування, включно з дієтичними раціонами.

Гречка, фото: Знай.ua
Гречка, фото: Знай.ua

Проте дієтологи попереджають, що деякі улюблені поєднання з гречкою можуть не лише зменшити її корисні властивості, а й спровокувати проблеми з травленням.

Гречка з додаванням цукру

Звичка підсолоджувати кашу може мати негативний вплив на організм. Цукор спричиняє різкі коливання рівня глюкози в крові та створює додаткове навантаження на підшлункову залозу.

Цукор, кадр з відео
Цукор, кадр з відео

Популярні новини зараз
Гороскоп на сьогодні 24 вересня: пропозиція близнюків, успіх левів та непорозуміння козерогів Наближається нова катастрофа: вчені попередили, що 90% людства загине Пенсію можна збільшити однією довідкою: що потрібно подати до ПФУ Допомогу від держави скасовують: виплати об'єднають
Показати ще

Це поєднання ускладнює засвоєння організмом таких життєво важливих мікроелементів, як цинк та магній. Вони підтримують здоров’я серцево-судинної та нервової систем.

Крім того, для людей із чутливим шлунком гречка з цукром може стати причиною здуття живота та відчуття дискомфорту.

Гречка з додаванням молока

Гречка з молоком - це поєднання, знайоме багатьом ще з дитинства, проте експерти застерігають, що така страва може бути не найкращим вибором.

Гречана каша з молоком. Фото: youtube
Гречана каша з молоком. Фото: youtube

Справа у тому, що білки молока вступають у взаємодію з вуглеводами гречки, через що процес їх перетравлення значно уповільнюється. Це може спричинити важкість у шлунку, здуття та навіть бродіння.

Окрім того, молоко знижує здатність організму засвоювати залізо, яке міститься в гречці. Тому така страва особливо небезпечна для людей, які страждають на анемію.

Як зробити гречку максимально корисною

Гречану кашу найкраще варити на воді, без додавання солодких компонентів. Це дозволяє зберегти всі її поживні властивості. Для багатого смаку та користі рекомендується подавати її з овочами, зеленню й невеликою кількістю якісної олії.

Молоко, яке часто додають до гречки, краще замінити рослинними варіантами, наприклад, вівсяним або мигдальним. Вони легше засвоюються організмом і не спричиняють дискомфорту. Для додаткового аромату можна використати натуральні спеції: сушені трави, куркуму, перець тощо.

Раніше портал Знай писав, що в Україні скасовують централізоване опалення: як грітимемось взимку.

Крім того, ми повідомляли, що ці методи відженуть всю нечисть: як захистити свій будинок від відьом - найкращі обереги.

Також портал інформував про три ваші помилки, через які квашена капуста гірчить і покривається слизом.